Foto: Google

Prilikom “velike selidbe“ s aerodroma Ataturk na Aerodrom Istanbul bit će izmješteno materijala težine 47.300 tona, a u procesu će biti angažirano više od 1.800 uposlenika. Utovaranje opreme na aerodromu “Ataturk” se nastavlja, a potom se preko autoputa Sjeverna Marmara prevozi do Aerodroma Istanbul.

Pripadnici turske policije i žandarmerije poduzeli su visoke mjere sigurnosti kako bi “velika selidba” protekla bez problema. Na putu između dva aerodroma formirano je nekoliko “backup” stanica radi podrške u slučaju eventualnih kvarova tokom selidbe.

U toku selidbe koja će trajati do ponoći 6. aprila, planirano je da najmanje 167 aviona THY-a pređe na Aerodrom Istanbul.

Posljednji avion s putnicima koji će poletjeti s aerodroma Ataturk bit će prema Singapuru. Prvi let nakon procesa izmještanja bit će na relaciji Aerodrom Istanbul-aerodrom Esenboga u Ankari.

Aerodrom Istanbul će od tri sata iza ponoći 6. aprila nositi kod ”IST”, umjesto prethodnog ”ISL”. Aerodrom Ataturk koji će od sada služiti za teretne letove i VIP letove nosit će kod ”ISL”.

 

OSTAVITI ODGOVOR