Foto: Sportski Savez FB

Višestruka šampionka Srbije, aktuelna u konkurenciji do 14 i 16 godina, velika mlada nada našeg evropskog i svjetskog tenisa Fatma Idrizović osvojila je, bez izgubljenog seta, završni 23. po redu Tennis Europe Junior Masters. Turnir koji se održao od 5. do 7. oktobra, na šljakastim terenima CT Rocco Polimeni u italijanskom mjestu Ređio Kalabrija okupio je osam najboljih teniserki Evrope u 2018. Ovaj turnir osvajali su Rafael Nadal, Aleksandar Zverev i Kim Klajsters a među bivšim kvalifikantima bili su i Endi Mari i Flavija Paneta.

Kao prvi nosilac završnog turnira na kojem je učestvovalo osam najboljih evropskih teniserki do 14 godina Fatma je na startu takmičenja savladala Italijanku Đorđiju Pedone 6:4, 6:3. U borbi za plasman u finale Idrizovićeva je poslije velike borbe savladala trećeg nosioca, predstavnicu Bjelorusije, Aljonu Falei takođe sa 2:0 u setovima. U borbi za zlato Fatma je kao prvi nosilac odmjerila snage sa drugom kosturašicom, predstavnicom Bugarske Katerinom Dimitrovom i do slavlja došla rezultatom 7:6(5), 6:2.

Od pet predstavnika Srbije na ovom prestižnm turniru samo je Fatma Idrizović osvojila zlato i pokazala još jednom da se radi o vanserijskom talentu i teniserki koja će vjerujemo poći stazama svojih predhodnika koji su u bogatoj tradiciji mastersa u Redjio Kalabriji osvajali šampionske titule.

Fehim Karišik
Sportski Savez Novi Pazar

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR