Foto: Google

Amela Terzić i Elzan Bibić, članovi Atletskog kluba Novi Pazar i reprezentativci Srbije, pobjednici su jubilarne 25. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2018“.

Terzićevoj je ovo bio šesti trijumf u Prijedoru, a ove godine stigla je na cilj ispred Zite Kačer, šampionke Mađarske na 10.000 metara, i klupske koleginice Teodore Simović, koja je bila treća.

Elzanu Bibiću, juniorskom šampionu Srbije i trostrukom šampionu Balkana, ovo je druga pobjeda u Prijedoru, a on je u finišu trke prestigao prošlogodišnjeg pobjednika, kenijskog atletičara Hilari Kiptum Majo Kimaja i trećeplasiranog Nelsona Čerutića.

Ova tradicionalna manifestacija pod motom “Volim Prijedor” okupila je oko 4.000 učesnika, a prijem je organizovan za promotere i učesnike. Organizator Međunarodnih uličnih trka je Atletski klub Prijedor, generalni pokrovitelj grad Prijedor, a pokrovitelj Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.

“Ovo je jedna od najprestižnijih manifestacija u ovoj regiji koja se održava već 25. put. Ulične trke je do sada istrčalo 95.000 takmičara – rekao je Milenko Đaković, gradonačelnik Prijedora.

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR