Nije Netflix već HBO, nije krimi već uvrnuto dobra i ozbiljno odrađena komedija. Serija pod imenom ‘Barry’ čiji prvi serijal od 8 epizoda je već pred nama. Radnja prati Barrya kojeg tumači Bill Hader koji je pored glume i pored Alec Berga i potpisnik režije. Barry je plaćeni ubica, bivši marinac iz Avganistana seli se u LA radi plaćenih ubistava. Nalogodavci i glavni negativci po pravilima Holivuda ko bi drugi do Rusi tj. Čečeni.

Nakon što se u toku praćenja subjekta kojeg navodno treba da likvidira ušunja u školu glume nešto u njemu počinje da se lomi. Iako zbunjen, sa emocijama i držanjem nalik na Dextera iz istoimene serije u njemu počinje da se rađa želja za glumom. Grupu glumaca te male škole glume koji i pored svakodnevnog neuspeha ne prestaju biti krajnje optimistični njemu biva zanimljivo. Drugar Monroe Fuches kojeg tumači Stephen Root tu biva i kao neko ko se ustvari žargonski rečeno šlepa uz Barrya glumeći mu menadžera i nedajući mu da izađe iz svega toga. Uporno pokušavanje svaki put spreči upravo Fucherovo kukumakanje i strah od Čečena, koje se da videti da Barry i ne registruje i da ih se može rešiti za čas već kako ovaj biva žrtva mučenja Barry  radi toga i ostaje u tome ali svaki put sa nadom da je to poslednji put.

Ono što je jako kvalitetno odraženo jeste i to da se u scenama koje Barry ima u maloj školi glume mogu i te kako naučiti osnovne stvari o glumi. Profesor glume kojeg tumači  Henry Winkler stari serijski glumac daje i te kako kvalitetne lekcije ništa manje od Barrya od onog koji gleda seriju.

Spontanost serije nam zapravo oslikava naš stvarni svet. Psihologija čije je postulate postavio još Dostojevski a to da je čovek uvek između dve stvari, između Hamletovskog ,,Biti ili ne biti’’ je i te kako dobro oslikana u ovoj seriji i njenom prvom serijalu.

I da, da ne zaboravim ono glavno a to će vas svakako ohrabriti da je pogledate. Jedna epizoda u proseku traje ne više od 30 minuta, zato uživajte.

OSTAVITI ODGOVOR