Ustanova za decu i omladinu „Duga“ na konkursu za „Najbolju pesmu “ za 2018. godinu dodelila je pobedničku nagradu
pesnikinji i studentu medicine i psihologije
Elmi Selimi u kategoriji studenata.

 

 

Žiri u sastavu prof. Milhata Zogić, prof. Timka Malić i predsednik žirija Msc Birsena Džanković jednoglasno je odlučio da prvo mesto pripadne Elmi, pesmom „Ispovest spremačice“

Elma Selimi je mlada i talentovana pesnikinja, koja iza sebe ima autorsku zbirku ,,Nepotreban ambijent” a u pripremi je i nova publikacija. Piše ljubavnu poeziju kao i poeziju socijalne tematike, gde kroz ozbiljnu metaforu predstavlja probleme današnjih generacija, sa veoma zrelim pristupom i analizom.

Elma ističe da je ovo prva nagrada dodeljena od strane grada Novog Pazara i da je veoma srećna što je Centar za decu i omladinu „Duga“ prvi u tome, obzirom na edukativnu podršku koju pruža dugi niz godina omladincima širom grada.

Na dodeli nagrada Konkursa – Najbolja pesma, predstavili su se i Zilha Ragipović, Lejla Ugljanin i Aldina Župić; srednjoškolci: Belma Husović, Ajtena Kačar i Mejra Zećirović. Gošća večeri mr: Birsena Voditelji: Medina Nasufović i Enes Dupljak; instrumentalistkinje : Esma Misirlić, Merjem Pluncević i Zehra Mušović.

Author: