foto: Moy Avaz

Njemački bend (koji vuče i korijene iz Novog Pazara) sa sjedištem u Minhenu, osnovan je 2015. godine a čine ga Boris Bošković (Istra-bass gitara), Christian Doll (Njemačka-klavijatura), Dženan Šuntić (Novi Pazar-bubnjevi) i Vladislav Cojocaru (Moldavija-harmonika). Sam bend je osmišljen da bude u smislu balkanskog stila i samim tim njihov novi album je reprezentacija istog.

“Are you free” je novi projekat sjajnih muzičkih vizionara Moy Avaz benda. Sam album  je premijerno izdanje zanimljivog projekta kojeg potpisuje (produkcija, miks i mastering) Alen Spada iz Pule. Kombinacija džeza, fusiona, latina i sevdah muzike je neotkriveni horizont balkanskog miksa. Strukture preuzete iz sevdaha i latina muzike koriste se za stvaranje i sviranje novih pjesmi, a u isto vrijeme forma, preuzeta iz duge tradicije džeza i fusion muzike, daje prostor muzičarima ovog benda da izgrade neke sasvim nove miksove.

Moy Avaz i njihov “Are You Free” album je jedno zanimljivo, te kvalitetno napravljeno izdanje koje je odraz upornog timskog rada. Album je savršen primjer spajanja različitih stilova muzike, i za kojeg se može reći da je jedno od boljih izdanja za početak ove godine.

Naziv albuma: Are You Free

Izdavač: Moy Avaz

Producent: Alen Spada

Datum izdanja:  Januar 2018.

Žanr:  Džez/Fusion

Website: www.moyavaz.com

FaceBook: Moy Avaz

Album: Are You Free

 

Author: Lena Demirovic