U Domu za kulturu u Bijelom Polju projekcija filma “Mi djeca sa stanice Zoo” realizovana je 13. 10. 2017.
Projekciji su pisustvovali učenici iz JU Gimnazije “Miloje Dobrašinović”, JU Srednje stručne škole i JU Srednje elekro-ekonomske škole iz Bijelog Polja. Projekcija je bila humanitarnog karaktera, a režiserka Đešević za NPO kaže:

Ovim putem se zahvaljujem direktoru Abazu Dizdareviću, koji nam je omogućio da film prikažemo i u njihovom gradu.
Pored, edukativnog, projekcija je imala i humanitarni karakter za Amara Drndara iz Bijelog Polja, koji se nalazi na liječenju u Čikagu.

U Velikoj sali KIC “Budo Tomović” u Podgorici, premijerno je (16. 10. 2017.) prikazan amaterski igrani film “Mi djeca sa stanice Zoo”.
Ovim putem želim da se zahvalim direktorici KIC-a Snežani Burzan i cijelom timu ove prepoznatljive institucije, na profesionalnoj organizaciji i koji su, nakon sedam uspješnih projekcija širom Crne Gore, prepoznali naš rad i važnost prikazivanja jednog ovakvog edukativnog filma i u njihovom gradu.

Između ostalih, imali smo čast da među posjetiocima projekciji filma, sa suprugom, prisustvuje akademik, pisac, pjesnik i slikar gospodin, ZUVDIJA HODŽIĆ, zatim bivši i sadašnji učenici JU SMŠ “Bećo Bašić” iz Plava, “Spasoje Raspopović” iz Podgorice, “Bratstvo jedinstvo” iz Ulcinja, Gimnazije “Slobodan Škerović” iz Podgorice, Osnovne škole “Pavle Rovinski” iz Podgorice, Osnovne škole “Pavle Strugar” iz Ulcinja, kao i korisnici Centra za prava djeteta i JU Kakaricka gora iz Podgorice i mnogi drugi ugledni ljudi iz zemlje.
Posebno bih se zahvalila koleginici Maji Perić prof. njemačkig jezika, iz Ulcinja, koja je sa svojom koleginicom Mirom Knežević, na projekciju dovela 30 svojih učenika.

Istakla bih da je publika prije sinoćnje projekcije bila u prilici da u donatorsku kutiju na ulazu, priloži određena sredstva za liječenje Podgoričanke Nevenke Slomović, koja boluje od cerebralne paralize i priprema se da liječenje nastavi u Turskoj.

Author:

OSTAVITI ODGOVOR