foto: Google Amela Terzić

Amela Terzić (24) osvojila je četvrtu medalju za Srbiju na 29. Univerzijadi u Kineskom Tajpeju. Novopazarka je slavila u disciplini 1.500 metara sa vremenom 4:19.18 ispred Dokus Ajok iz Ugande (4:19.48), koja je branila krunu.

Amela je na ulasku u poslednji krug pretekla sve rivalke i krenula u sprint. Odmakla je skoro svima, osim Ajokovoj. Atletičarka iz Ugande je pratila, na ulasku na ciljni pravac (80 metara) čak je na kratko i pretekla, ali je Terzićeva uzvratila i prosprintala kroz ciljni pravac za četvrtu medalju i treće zlato Srbije na Univerzijadi.

– Imala sam veliku podršku od našeg tima na atletskoj stazi, uspela sam u poslednjih sto metara da osiguram zlato. Drago mi je što sam na ovakvom takmičenju uspela da pobedim jednu od boljih konkurentkinja koje sam imala u ovoj godini iz Londona. Trka je bila naporna zbog velike vlažnosti, ali uspela sam u poslednjih 400 metara da zauzmem prvu poziciju i da je ne puštam u prvu stazu. Imala sam jaku konkurenciju u devojci iz Ugande – rekla je Amela posle trke.

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR