Drugog dana 76. Balkanijade u Novom Pazaru, sve je proteklo u najboljem redu. Ekipa iz Srbije uspela je da osvoji 7 medalja od toga četiri zlata, jedno srebro i dve bronze. 13 medalja prvog dana i 7 koji su osvojili drugog dana dovelo je ekipu Srbije do drugog mesta, bolja je bila ekipa i z Rumunije koja je imala 23 medalje dok je treća bila Grčka sa 19 medalja.

Amela Terzić osvojila je još jednu zlatnu medalju u trci na 1500m, pred punim stadionom i ogromnim ovacijama publike i prisutnih. Teodora Simović bila je treća u trci na 5000m sa rezultatom 17:46,92. Sanja Ristović u sedmoboju je zauzela treće mesto sa ukupno 4518 bodova. Branko Pauković osvojio je zlato u bacanju koplja sa daljinom od 75,82 metara. Momak koji se snažno borio dva dana u deset diciplina, Aleksandar Grnović osvojio je najsjajniju medalju sa 7.225 bodova. On je oborio nekoliko ličnih rekorda u ova dva dana, što mu je omogućilo da postane prvak Balkana. U skoku udalj, Milici Gardašević je za tri centimetara izmaklo prvo mesto, te je ona sa daljinom od 6,48 metara zauzela drugu poziciju. Na kraju takmičenja, mušta štafeta 4×400 metara osvojila je zlato, pošto je utrku završila za tri minuta i 15, 92 sekunde.

Teodora Simović

Za našu zemlju drugog dana osvojeno je sedam medalja, četiri zlata, jedno srebro i dve bronze. Što je u ukupnom plasmanu 20 medalja, a to nas smešta na drugo mesto po broju osvojenih odličja. Ispred nas je reprezentacija Rumunije, koja ima osvojene 23 medalje, a na trećem mestu je Grčka sa 19 medalja.

Nakon završenih sportskih igara, na šetalištu je priređen prigodan kulturno-umetnički program kojim je 76. Balkanijada zvanično završena.

Rezultate možete pogledati i preuzeti kod nas: REZULTATI-15.-16.07.2017.

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR