foto: Google

Ako ste slučajno obrisali sve vaše SMS poruke trebate reagirati veoma brzo. Izgubljene poruke je moguće vratiti, ali postoji “caka”, i moguće ih je povratiti, ali samo u slučaju ako memorija na kojoj su one bile snimljene nije bila presnimljena sa nečim drugim.

Primejtili ste da vam je “inbox” prepun i htjeli ste neke poruke obrisati, ali taman nakon što ste neke od njih obrisali, shvatili ste da ste slučajno obrisali ”pogrešne” poruke.  Ako vam se to dogodilo i ako želite na što brži način vratiti te poruke, a koristite Android uređaj, onda je jedna od najboljih metoda za vraćanje izgubljenih SMS poruka program po imenu MobiKin Doctor.

Radi se o kvalitetnom programu koji na brz i efikasan način može vratiti sve poruke koje ste izgubili slučajnim ili namjernim brisanjem sa vašeg Android uređaja. Dobra stvar u vezi ovog programa jeste ta što se on može koristiti i sa ukorijenjenim (rootanim), ali isto tako i sa onim uređajima koji nisu ukorijenjeni (rootani).

MobiKin Doctor za Android je možda jedan od najboljih programa koji služi za vraćanje izgubljenih poruka i program zasad ima podršku za više od 2000 Android uređaja. Ovaj vrlo inovativan program može biti upotrijebljen i korišten na HTC, Samsung, Motorola, LG, Sony, Asus i mnogim drugim brandovima pametnih telefona.

Nakon što ste program instalirali na svoje Windows kompjuter i uređaj, program će vas upitati želite li mu dopustiti pristup vašem uređaju. Sve ovo se događa u vrlo kratkom vremenu, odnosno kroz nekoliko sekundi. Pregled tekstualnih poruka na glavnom ekranu MobiKina se izlista u vrlo kratkom vremenskom periodu (dvadesetak sekundi), a vraćanje poruka i kreiranje sigurnosne kopije istih se događa instanto.

Ono što treba reći o MobiKinu jeste da će ovaj program, osim SMS poruka, moći bez ikakvih problema na vaš uređaj vratiti i raznorazne druge vrste podataka. Korištenjem MobiKin Doctora moći ćete bez ikakvih problema vratiti izgubljene kontakte, fotografije, pa čak i filmove, muziku, dokumente i još dosta toga. Sve to što je nabrojano moći ćete vratiti u originalnom formatu u kojemu su te datoteke i bile.

MobiKin Doctor se može skinuti i instalirati na Windows ili na Mac kompjuter. Windows verziju preuzmite ovdje a Mac verziju ovdje.

foto: Google

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR