foto: Google

Bilo bi lijepo reći da je izmišljeno ali lik iz Tekken 7 igrice (zapadno izdanje) se uklanja a obrazloženje je vjerojatno još luđe nego što možete zamisliti. Borac kengur Rodger Jr. neće biti uključen u ovom izdanju igrice zbog protivljenja životinjskih aktivista kako navodi producent serije Katsuhiro Harada.

“Došlo je do velikog problema kada se pojavio video zapis gdje je pas u obliku čovjeka zaustavljen od strane kengura i kako ga ovaj udara u lice. Ljudi su se žalili na njega zbog udarca zadatih kenguru. Čini nam se da je u posljednjih nekoliko godina mnogo više životinjskih aktivista koji sigurno nikad neće igrati našu igricu ali koji čuju o tome od drugih i onda se žale.”

Uprkos činjenici da profesionalne žrtve sprječavaju da se digitalni lik Roger Jr. pojavi u igri, doslovno borbeno zlato Kuma bit će uključen. Takođe, Roger (otac Rogera Jr.) će biti u igri jer ipak on je oslonac u seriji od njenog drugog izdanja još od 1996. godine.

Harada je izjavio da Kuma ostaje u igri jer je “očigledno jači od ljudskog bića”. Nismo sigurni da je Harada svjestan ali kenguri imaju tendenciju da budu puno jači od prosječnog ljudskog bića. Naše mišljenje je da je to zato što jedu puno manje kolača i da imaju tendenciju da budu manje mirniji.

foto: Google
foto: Google

Ostaje nejasno da li je to rad ljutitih članova PETA-e, Twitter-posjetioca ili nekih drugih. U ovom trenutku možete pogledati bilo gdje i pronaći nekoga ko se ljuti nad poligonima koji vrijeđaju njihovu dobrobit.

Desio se sličan debakl nakon otkrivanja Lucki Chloe, koji je navodno razljutio navijače, da bi Harada kasnije pojasnio da se samo šalio i da će ona i dalje biti na svijetskom debiju. Dolazeći iz ovog, Harada redovno mami tj. navlači svoje obažavaoce sa ovakvim izjavama, pa baš zbog toga mi ćemo vas redovno izvještavati o stanju njegovih igrica.

Tekken 7 se 2. Juna lansira preko kompjutera, PlayStation 4 i Xbox One.

 

 

Author: Lena Demirovic