Oldboy (2003)

Old Boy sa centralnim likom ‘običnim’ građaninom OH Dae-su, mlad, oženjen, ima ćerku i radi dosadni službenički posao. Jedne večeri 1988. godine otet je pred telefonskom govornicom i zarobljen dugih petnaest godina u jednom stanu ne znajući niti ko ga je oteo niti zašto. Vreme je provodio pokušavajući pobeći ili makar počiniti samoubistvo, ali bezuspešno, da bi se kasnije ipak skoncentrisao na to kako ostati normalne svesti nakon što je saznao da mu je supruga brutalno ubijena. U sobici je imao i televizor kao jedini dodir sa vanjskim svetom, te je vežbao i sanjao o danu kada će biti slobodan i sočno se osvetiti. Puc prstima i OH Dae-su je je napolju, u finom odelu sa skupim telefonom na kojem prima pozive nepoznatog čoveka koji ga traži da otkrije zašto je sve te godine bio zatvoren. Sreće i mladu devojku koja radi u suši baru… Potraga počinje… potraga za stanom u kojem bio zatvoren, potraga za onim ko je plaćao njegovo zarobljeništvo. U drugom i mirnijem delu filma otkrio je identitet otmičara (poznanik iz srednje škole), ali se i suočio s činjenicom da je tih petnaest godina samo deo njegove osvete. Na kraju filma ostaje pitanje: Jednog dana kada je osveta zadovoljena, šta onda?

Memories of murder (2003)

Detektiv Park Doo-Man. Reč je o jednom fanatičnom i po malo tupavom trapavku. Zatim je tu njegov gotovo identični kolega detektiv Cho Yong-koo.Ono što ih “krasi” obojicu su čudne i neretko bizarne metode i razmišljanja kojima se služe u svom poslu i životu. Razlika između njih dvojice je što je ovaj drugi znatno spretniji i takav je idealan partner za “bad cop, good cop” rutinu koja je u njihovom slučaju veoma specifična. On je njemu podređen a njihov rad često izgleda brzopleto i naivno. Međutim, iako ova dva detektiva skoro sve rade tragikomično, nekada nesvesno uspevaju da donesu iznenađujuće mudre odluke. Ovoj dvojci pravo iz Seula pristiže u pomoć detektiv Seo Tae-Yoon koji je dosta drugačiji od njih. On je oličenje klasičnog i sprenog detektiva. Svi oni zajedno čine jedan zanimljiv spoj i jedino što je svima zajedničko je impulsivnost a teško je reći ko tu prednjači zbog koje će dolaziti u mnoge komične situacije.

The brotherhood of war (2004)

Dva brata, Jin-tae i Jin-seok, žive srećno svoje živote zajedno sa gluhonemom majkom i Jin-taeovom izabranicom i njenom familijom. Stariji, Jin-tae, je nepismeni obućar i čistač cipela koji živi za to da pošalje Jin-seok  svog mlađeg brata na fakultet, koji je učenik i ponos porodice. Sa velikim međusobnim razlikama, ali bez imalo zavisti i ljubomore. Odjednom, počinje rat i njihov sklad i idila se narušava. Jin-seok biva prisilno regrutovan, a Jin-tae, pokušavajući izvući svog brata iz vojske zaglavi zajedno sa njim sa i takođe odlazi u rat. Jin-tae svim silama pokušava izvući svog mlađeg brata iz rata, pa makar ga to koštalo života, a Jin-seok ga počinje mrzeti zbog toga, jer ga ne želi ostavljati samog na bojnom polju pa makar obojica zajedno poginuli. Kako rat teče, tako se i dva brata razvijaju i menjaju. Nepismeni Jin-tae postaje uzoran vojnik, o kojem saborci imaju samo reči hvale, ali i hladan stroj za ubijanje u svom pohodu na medalju kako bi konačno poslao brata kući. Jin-seok, nada porodice od kojeg su svi očekivali više, se nikako ne snalazi u ratu zbog svoje naivnosti i slabosti prema svemu tome, a kako vreme odmiče tako se i jaz između dva brata sve više produbljuje. Ipak, uprkos tom jazu, stravičan događaj ih ponovo zbližava, ali se ubrzo ponovo razilaze. Ovaj put je situacija puno gora, dva brata se suočavaju na bojnom polju, u rovovima, gde jedan od njih dvojice gine.

The Chaster (2008)

Slojevita priča prati Yun-seok Kima bivšeg policajca koji postaje makro. I u samom startu policija predstavljena kao gomila nesposobnjakovića i nemoralaca. Sa gotovo uvek prisutnim humornim i komičnim momentima kao i gotovo svi korejski filmovi snimljeni zadnjih desetak godina pravo su osveženje na ustanjene holivudske kadrove. Nakon što Yun-seok Kimu nestaju dve devojke  novac koji je uložio u njih. Ubrzo nalazi auto kojim su odvezene, poziva u pomoć bivše kolege koji su sada ovlašćeni da štite gradonačelnika i situacija se dodatno komplikuje. Sa brutalnim i dimaničnim scenama i te kako drži pažnju od početka do kraja.

J saw the dewil (2010)

Jang Kyung-chul je psihopada i kanibal koji ubija za ljudsko meso. Počineo je paklena serijska ubistva na takav dijaboličan način da je teško zamisliti. A njegove žrtve su u velikoj meri žene i mala deca. Policija ga juri već dugo vremena ali nikako ne uspevaju da ga uhvate. jednog dana Joo-yeon ćerka penzionisanog šefa policije postaje njegov plen i biva pronađena mrtva ubijena na zverski i krajnje neprirodan način. Njen verenik Soo-hyun vrhunski tajni agent obećava da će ući u trag ubici i izvršiti krvnu osvetu. Čak i ako to znači da i sam bude morao postati monstrum.