Alija Bekrić

Alija Bekrić (2001.) pionir koji je ponikao iz škole odbojke OK Novi Pazar, nedavno je postao član pionirske odbojkaške reprezentacije Srbije. Da poseduje vrhunski kvalitet, prepoznao je trener OK Novi Pazar Saša Stefanović koji je Aliju ubacio u prvih 12 igrača ekipe OK Novi Pazar. On je svojim savetima usmeravao Bekrića na put koji vodi prema vrhu. Iako je bio najmlađi u timu, svi su se trudili da mu pomognu na treninzima jer su prepoznali njegov talenat i volju za uspehom.

Foto: NoviPazarOnline

Pored svog velikog uspeha što je ove godine nastupao za ekipu Novog Pazara, sa kojom je osvojio Kup Srbije, Alija je dobio poziv od pionirske reprezentacije. Ognjen Bulić, trener reprezentacije je odmah video kakve kvalitete poseduje Alija i postavio ga na poziciju prvog primača u ekipi. Pionirska reprezentacija Srbije je na kvalifikacionom turniru u Baru uspela da savlada ekipe Crne Gore i Hrvatske a Bekrić je ispunio očekivanja svog trenera Ognjena. U utakmici protiv Crne Gore, mladi pazarac je proglašen za najboljeg igrača a u utakmici protiv Hrvatske za najboljeg napadača. I u jednoj i u drugoj utakmici, Alija je imao najviše osvojenih poena. Obe utakmice pobedili su sa 3:0 i tako su došli na prvo mesto, što im je obezbedilo plasman na Evropsko prvenstvo u konkurenciji pionira.

Alija Bekrić, 2

Reprezentacija Srbije superiorno je osvojila prvo mesto na kvalifikacionom turniru u Baru i tako obezbedila učešće na EP 2017, koje će se odigrati 3 – 11. jula u Konji, u Turskoj. Plasman na EP takođe su izborili: Turska, Grčka, Rusija, Češka, Finska, Italija, Bugarska, Belgija, Holandija i Belorusija, kao i Španija, najbolja drugoplasirana selekcija iz II runde kvalifikacija.

Alija takođe ističe da je veliki uticaj na njegov uspeh imala i njegova porodica koja mu je uvek pružala punu podršku. “Bilo je i uspona i padova ali bez obzira na sve, ja sam uvek znao da mogu da računam na svoju porodicu koja mi je uvek pružala nesebičnu podršku.” Na pitanje, šta očekuje u narednom periodu, Bekrić nam je odgovorio: “Očekujem da još više napredujem. Naravno da će morati da se uloži puno truda i rada, ali ne žalim jer se to uvek na kraju isplati. Takođe očekujem da zaigram za OK Novi Pazar i da ostane u Super ligi a ja da zaigram na poziciji prvog primača, jer ipak je to moj grad.”

 

Author: Lena Demirovic