Foto: Google

Nova Nokia 3310 je dizajnirana po kultnoj silueti originala a funkcionalno prilagodena za 2017. godinu. Posebno dizajnirani korisnički interfejs donosi svjež izgled klasičnog, dok polarizirani i zakrivljen ekran (6.1 cm veličine) omogućava bolju čitljivost na suncu. Ekran je u boji je sa TFT tehnologijom i sa rezolucijom od 240X320 piksela. Što se interne memorije tiče, radi se o 16 megabajta, te ujedno raspolaže kamerom s blicom od dva megapiksela.

Bezgranična baterija

Sjećate li se kad ste mogli izaći iz kuće bez punjača? Kada vam je baterija trajala danima? To je opet moguće sa novim Nokia 3310 telefonom. Telefon dolazi sa dugotrajnom baterijom, tako da se može koristiti čitav dan ili da ga ostavite u stanju mirovanja i do mjesec dana. A kada je to potrebno, mikro-USB priključak omogućava jednostavno punjenje.

Foto: Google

Povratak igrice “zmija”

Da li se još uvijek sjećate vašeg najboljeg rezultata? Mislite da ga možete pobijediti? Onda igrajte legendarnu zmija igricu. Igrica je ažurirana što je čini još zabavnije za igranje na ekranu u boji.

Foto: Google

Inherentna boja

Telefon Nokia 3310 je napravljen da odgovara vašem stilu. Dostupan je u četiri različite boje:topla crvena i žuta sa sjajnim završnim slojem, i teget i siva sa mat završnom obradom. Šta je najbolje, boja prolazi kroz materijal, tako da telefon izgleda bolje na duže vrijeme.

Foto: Google

Telefon je namjenjen najviše kao sporedni telefon zbog dugotrajne baterije (10 dana ako se koristi) i pristupačne cijene oko 50 eura. Kako je legenda bila legenda u svoje vrijeme prije desetak godina novi model Nokia 3310 zbog korištenja iste frekvencije: 900 MHz i 1800 MHz ili 2G mrežu pri komuniciranju kao i stara Nokia nije baš preporučljiv. Mnoge zemlje kao npr. Kanada i Amerika su ugasile ove frekvencije i samo je pitanje kada ce ih i ostale zemlje isključiti.

Author: Lena Demirovic