Fantastična predstava za koju je tekst napisao Semir Gicić a režiju uradio Ivan Denić napunila je večeras dvoranu kulturnog centra u Novom Pazaru i oduševila novopazarsku publiku. Zanimljiva priča o studentima Besimu i Siniši koji su dugogodišnji prijatelji i cimeri koji ne uspevaju da opstanu u Beogradu, zapravo pokazuje opšte stanje društva. Bez posla i pomoći roditelja, ovi momci nailaze na probleme koji se tiču opšte egzistencije. Njih dvojica nisu u mogućnosti da plate kiriju gazdarici Mari koja im izdaje stan pod zakup.

Besim, rodom iz Pazara je apsolvent kojem fale još dva ispita kako bi završio fakultet a Siniša raseljeno lice sa Kosova, diplomirani je ekonomista koji zbog velikih obaveza na poslu a male plate, odlučuje da napusti posao koji je radio. Gazdarica Mara dolazi po kiriju i shvata da momci nemaju odakle da joj plate te im ona predlaže način na koji mogu svi da budu na dobiti. Kasnije upravo iz tog posla proizilaze brojne nevolje za svo troje.Nakon gromoglasnog aplauza na kraju predstave, koji 2 puta izvodio glumce na bis, glumica Zinaida Dedakin, koja je igrala gazdaricu Maru rekla je za naš portal da je vešerašnja predstava bila jako uspešna što se moglo videti na licima onih koji su gledali predstavu. Ova komedija je zapravo “crna komedija” i pokazuje dokle smo dogurali a ipak smo veseli.

Zinaida Dedakin u ulozi gazdarice Mare

“Tekst Semira Gicića je zapravo istinita priča koja govori o današnjem društvu. Nažalost istina koju je Semir pretvorio u komediju pa nam je svima lakše da je prihvatimo”-rekla je Zinaida Dedakin na pitanje o čemu ova predstava govori.

Semir Gicić u ulozi Besima
Zlatko Rakonjac u ulozi Siniše

 

 

Author: Lena Demirovic