foto: Google

Alan Ford je nekada nosio titulu najpopularnijeg stripa na našim prostorima. Dogodovštine grupe TNT i bradatog Broja 1 skrivenog u Cvjećarnici, pisane od Luciana Secchija ( Maxa Bunker) i crtane od Roberta Raviole (ili Magnusa), bile su neizostavno štivo mnogim pripadnicima generacije koja je odrastala 70-ih i 80-ih godina, čak i kasnije. Stara izdanja prevodio je Nenada Brixy, i svojim britkim jezikom prevoditelja dao poseban čar ovom stripu.

Kako koristiti Alan Ford aplikaciju i gdje preuzeti?

Prvi brojevi stripa su digitalni i svaki je velik 15-16 MB tako da je najbolje da čitate sa wireless-a. Nakon što preuzmete aplikaciju, instalirate na standardni način i pokrenete prikazuje se popis trenutno dostupnih stripova. Potrebno je samo odabrati željeni naslov stripa i on se otvara u novom prozoru. Stranice se listaju povlačenjem prsta lijevo ili desno. Isto tako povlačenje prsta prema gore otvara se pop-up “skoči na stranu”. Jednom pročitani (prelistani) stripovi se keširaju na telefonu tako da ih kasnije možete čitati i preko 3G-a bez dodatnih troškova (i dalje je potrebna internet konekcija da povuče listu stripova). Ako puno čitate moguće je da aplikacija zauzme previše prostora na telefonu. U tom slučaju koristite “Clear data” opciju na telefonu da obrišete sve stripove.

Aplikacija je besplatna, ima ocjenu od 4.8 zvjezdica, ali prilično smo sigurno da je tu ocijenjen sadržaj, a ne sama aplikacija, koja ipak odlično izvedena.

foto: Google

 

 

Author: Lena Demirovic