foto: Google

Prije par godina Upravni odbor Evropskog Progresa dao je konačnu saglasnost za realizaciju projekta izgradnje savremenog objekta hitne službe u Novom Pazaru. Prema ocijeni direktora Doma zdravlja, ovaj projekat će značajno unaprijediti zdravstvenu zaštitu stanovnika Novog Pazara i okoline.

Ministarstvo finansija raspisalo je tender za izbor izvođača radova za savremenu zgradu hitne medicinske pomoći u Novom Pazaru, čiju će izgradnju finansirati Evropski Progres i lokalna samouprava.

Izgradnja savremene zgrade hitne medicinske pomoći koštaće ukupno 800.000 evra, od kojih će Evropski Progres (razvojni program Evropske unije i Vlade Švajcarske) obezbjediti 680.000 evra, a ostatak Grad Novi Pazar.

Javna nabavka je otvorena do 4. aprila, a prema tenderskoj dokumentaciji na nju se mogu prijaviti građevinske firme čiji je prosječan godišnji prihod u posljednje tri godine 800.000 evra i koje su u posljednjih osam godina izgradile civilne objekte vrijedne najmanje milion evra. Svi zainteresovani ponuđači prilikom prijave na tender moraju uplatiti garanciju u vrijednosti od 12.000 evra. Rok za izgradnju je osam mjeseci.

Trenutna hitna služba koja se nalazi u zgradi doma zdravlja u Novom Pazaru je osnovana kao posebna služba 2000. godine. Radi 24 sati dnevno, 365 dana u godini. Svih 24 sata dnevno posao obavljaju po dvije ekipe jedna terenska ekipa i jedna ambulantna. Na telefon se javljaju doktori koji vrše selekciju poziva i upućuju savjete.

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR