foto: Google

Djevojka koja je po rođenju katolkinja a koja je sa svojim divljim ponašanjem Hollywood podigla na noge u nekoliko navrata prošle godine je viđena sa Kur'anom u rukama. Objašnjava to kao izučavanje religije i nevidi ništa loše u tome. Kako kaže: “Svi mi na kraju dana vjerujemo u jaču silu”.

Razlog zašto se mnogi vraćaju islamu ili ga prihvataju kao religiju je veoma jednostavan. Islam je dinamična i vječna religija koja ima čudo, a to čudo je Kur'an. Knjiga koje je poznata i kao knjiga logike i znanja.

Lindsin predstavnik za publiku potvrduje kako glumica istražuje religije. Kako kaže: “Lindsi je uvijek bila duhovna osoba i veoma otvorena za istraživanje religija i vjerovanja. Jednostavno želi da nauči u šta to sve ljudi vjeruju.”

Nedavno se primjetilo da je Lindsi isključila društvene mreže i najavila da se seli u Dubai gdje namjerava da se posveti humanitarnom radu sa Sirijskim izbjeglicama u Turskim izbjegličkim kampovima. Mnogi spekuliraju da razlog njenog seljenja u Dubai je i smiren život i iskreni prijatelji.

foto: Google

Još jedan od mnogih razloga zašto se islam širi je to što je islam kompletna religija koja obuhvata i izučava različite aspekte ljudskog života kao sto su psihološki, društveni, materijalni, duhovni a isto tako i čovjeka kao pojedinca. U slučaju Lindsi, gore navedeni razlog nam daje većinu odgovora zašto se ona interesuje za Islam jer je i sama prolazila i još uvijek prolazi kroz težak period života kojeg je donio život u Hollywoodu.

Kada bi Lindsi odlučila da pređe na Islam ne bi bila prva od poznatih ličnosti da to uradi. Podsjetimo se da su islam prihvatili i Dženet Džekson, Majk Tajson, Kat Stivens (Jusuf Islam), Džemima Kan i Kasius Klej, itd. Po komentarima na socilajnim mrežama Lindsi je dobila veliku podršku muslimanske komune iz čitavog svijeta.

 

foto: Google

 

Author: Lena Demirovic