foto: Večernje novosti

Avion koji je prevozio fudbalere brazilskog tima, Šapekoense se srušio u blizini Medeljina, u Kolumbiji, a prema prvim informacijama ima preživelih.

foto: Večernje novosti
foto: Večernje novosti

Čarter let sa 81 putnikom, uključujući brazilski fudbalski klub Šapekoense, srušio se u Kolumbiji, tačnije u blizini Medeljina, prenose svetski mediji. Ekipa je putovala na prvi meč finala Kupa Saudamerikana, a po prvim izveštajima, samo šest ljudi je preživelo ovu nesreću od toga trojica fudbalera, fizioterapeut i jedan predstavnik medija, dok je jedan neimenovani putnik podlegao povredama na putu ka bolnici.

foto: Večernje novosti
foto: Večernje novosti

Primarno je potvrđeno da su u bolnicama, pre svega u Medeljinu tri živa igrača Šapekoensea, Alan Rušel i golmani Danilo Padilja i Džekson Folman. Rušel, koji je operisan ima veliki broj faktura i udaraca u glavu, ali je svestan i čak je tražio da mu lekari skinu burmu ne bi li je sačuvali. Danilo je bio nešto bolje i smogao je snage da pozove suprugu, ali je kasnije ipak podlegao povredama. Hitna pomoć je u bolnicu dovezla još dvojicu preživelih, fizioterapeuta kluba Rafela Gobatu i jednog novinara.

foto: footwiner
foto: footwiner

To znači da je čak 75 putnika i članova posade izgubilo život.  U avionu koji je leteo iz Bolivije  bilo je 72 putnika i devet članova posade, među kojima 48 članova Šapekoensea i 21 novinar u pratnji.

foto: mozzartsport
foto: mozzartsport

Brazilski klub se uputio na prvi meč Kupa Južne Amerike, popularne Kopa Sudamerikane na susret sa Atletiko Nasionalom iz Medeljina. Reči podrške Šapekoenseu stižu sa svih strana sveta, a Atletiko Nasional je preko društvenih mreža izrazio saučešće zbog nesreće nesuđenog protivnika. Kao uzrok pada, za koji je gradonačelnik Medeljina izjavio da je”tragedija ogromnih razmera” navode se problemi sa elektičnim instalacijama. Pretraga za preživelima se nastavlja i pored obilnih padavina i nepristupačnog terena.

foto: Večernje novosti
foto: Večernje novosti

Author: Lena Demirovic