MJF-Google Images

Iako su mu liječnici tada prognozirali da će raditi samo još sljedećih 10 godina te da će dosad biti nepokretan, holivudski glumac nije dopustio da ga bolest svlada. Michael je u intervjuu za časopis Haute Living progovorio o tome kako se nosi s ovim progresivnim poremećajem centralnog živčanog sistema koja utječe na kretanje. Da je bolestan, glumac je s javnosti podijelio tek sedam godina nakon što mu je bolest dijagnosticirana.

“Tada sam shvatio da je to bilo kao buđenje jer sam toliko dugo čuvao svoju tajnu. Dosad sam trebao biti nepokretan, a daleko sam od toga,”govori Fox.

Može se pohvaliti uspješnom filmskom i televizijskom karijerom, a publika ga zasigurno najviše pamti kao Martyja McFlyja iz filma ‘Povratak u budućnost’.

No tokom godina je mnogo vremena posvetio i fondaciji koja nosi njegovo ime, a u zadnjih 16 godina donirala je čak 650 milijuna dolara za istraživanje Parkinsonove bolesti. S godinama Michael je sam pronašao način u borbi protiv tremora, drhtanja tijela, a riječ je o meditaciji.

“Jedino kad spavam moje se tijelo potpuno odmara, a meditacija ima isti učinak. U tim trenucima tijelo dovedem do točke kada je toliko usporeno da moje tijelo dobije dodatni odmor,” objasnio je glumac u intervjuu.

Michael je u braku s Tracy Pollan s kojom je dobio četvero djece, 27-godišnjeg sina Sama, 21-godišnje blizance Aquinnah i Frances te kćer Esmu koja je nedavno napunila 15 godina.

Author: Lena Demirovic