NP vremeplov

Zavičajno odjeljenje Narodne biblioteke “Dositej Obradović” organizovalo je izložbu pod nazivom “Vremeplov kroz novopazarski sport” na kojoj su izloženi odabrani sportski članci i izveštaji o bitnim sportskim događajima u Novom Pazaru. Ovom prilikom priznanja za doprinos razvoju sporta data su upješnim sportistima, sportskim novinarima i predstavnicima sportskih ustanova.

Želja organizatora jeste da izložbom podsjeti na istaknute sportiste i njihove uspjehe, ali i na bitne rezultate sportskih ekipa i njihovih trenera na različitim takmičenjima, te da podsjeti na uspješne sportske radnike, zatim manifestacije i dešavanja koja su uticala na razvoj sporta u Novom Pazarau. Izloženi su izvještaji koji su izlazili u listovima bratstvo, novosti, sportski žurnal i politika.

Mnoge sportiste i sportske radnike ova izložba je, kako kažu, vratila u prošlost i podsjetila na značajne manifestacije u kojima su učestvovali, na utakmice, uzbuđenja, takmičarski duh, golove, mečeve, uspjehe i priznanja.

“ Moja generacija pamti da smo se mi dugo, punih desetak godina, borili da uđemo u Srpsku ligu. Vidio sam na izložbi i sliku iz Trstenika kada smo tamo pobjedili, bila je predzadnja utakmica. Eto osvježe se neke uspmene, pojave se neke emocije, neka seta i radost, eto to je život, ” kaže bivši fudbaler, Tarik Imamović.

Ovom prilikom priznanja za doprinos razvoju sporta dodijeljena su brojnim sportistima koji su Novi Pazar i čitavu zemlju predstavljali u svijetu, zatim sportskim radnicima, organizatorima spotskih događaja, novinarama i dopisnicima spotrskih novina i žurnala.

Priznanje je dobio i novinar Radio-televizije Novi Pazar, Miljan Minić, ali novinari koji su radili u Regionalnoj televiziji i ostavili veliki trag. Ovo je prva izložba ovakve vrste koju organizuje zavičajno odjeljenje Narodne biblioteke “Dositej Obradović”, a kako je najavljeno biće ih i ubuduće.

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR