Foto kredit: Dušan Ličina

NPO: Gdje i kad je održano prvenstvo?

Dušan: U Parizu se 11-12.Septembra ove godine održalo Otvoreno Evropsko prvenstvo frizera na kom je učestvovalo 38 država sa oko 1200 takmičara u različitim takmičarskim disciplinama.

NPO: Koliko je takmičara imala Srbija i ko je sve prisustvovao na prvenstvu?

Dušan: Srbija je imala 8 takmičara od kojih se 7 popelo na pobedničko postolje, što je istorijski rezultat. Predvodjeni predsednikom Saveza Frizerskih Klubova Srbije gospodinom Banetom Babićem, ispred Srbije su bili treneri Dušan Ličina za ženske i Vladimir Vergas za muške discipline. Žirori za ženske discipline su bili Dušan Ličina, Biljana Vrcelj i Aleksandar Kapris, a za muške discipline Vladimir Vergas i Damir Stanojevix. Sa timom su putovali i šminker i snimateljka koji su pomogli ekipi i zabeležili sve kroz video zapise i fotografije.

NPO: Imali ste i pomoćnu ekipu. Možete li objasniti njihovu ulogu u timu Srbije?

Dušan: Na putu ka Parizu ekipi se pridružilo dvoje kolega iz Niša, koleginice iz Arandjelovca, Trebinja i Valjeva, jedan kolega iz Novog Pazara i nekoliko kolega iz Beograda, kao i jedna nastavnica praktične nastave Škole Za Negu Lepote iz Beograda. Sve kolege koje su putovale sa nama su se trudile da na neki svoj način pomognu ekipi, bilo u pomaganju prilikom pripreme modela, oblačenja, pridržavanju alata za rad kao i bodrenju naših takmičara. Ovo su istorijski rezultati srpskog tima ikada.

NPO: Ko su pobjednici i koje su medalje uzeli?

Dušan: Takmičari koji su doneli zlato Srbiji su Jelena Stanković i Sanja Vasović, dok je muški tim doneo srebro. Ostali takmičari koji su osvojili veoma dobar uspeh u određenim kategorijama su:
Dragan Stojanović 5. mesto
Mirko Godjevac – 2. mesto
Aneta Vujanović – 3. mesto
Vladimir Prebudjila – 4. mesto
Lazar Blagovic – 7. mesto
Jovana Milošević – 6. mesto

Foto kredit: Dušan Ličina
Foto kredit: Dušan Ličina
Foto kredit: Dušan Ličina
Foto kredit: Dušan Ličina

Author: Lena Demirovic