Google images

Wynwood Arts District u Miamiju na jednom mjestu okuplja preko 70 art galerija, storeova, antiknih dućana, barova i jedan je od najvećih otvorenih street art festivala na svijetu. Otvoren 2009. godine danas je jedna od najzanimljivijih atrakcija u Miamiju i ako ćete se ikada tamo naći, svakako ju nemojte preskočiti.

Google images
Google images

U napuštenim skladištima i tvornicama te zapostavljenim zgradama krije se pravo carstvo grafita kojima kao da nema kraja, a iza svakog ugla očekuje vas još jedno djelo koje oduzima dah i tjera vas da gledate u njega satima. Osim kreativne šetnje, Wynwood poziva i u svoje galerije, restorane i kafiće, ništa manje originalne od sveukupne ideje. Cilj njegovih osnivača je imati mjesto podobno za brojne umjetnike i sve one koji žele biti dio umjetnosti na bilo koji način, pridonositi joj ili naprosto uživati u njoj.

Google images
Google images

Ovo je itekako obogatilo kulturni život Miamija – ne samo kao mjesto najvećih grafita već i lokacija na kojoj se održavaju brojna događanja. Tako vas osim već postojećih radova ovdje očekuju i samostalne izložbe, organizirane šetnje, partyji, razni DJ-i, a i izložbe koje se održavaju u suradnji s dobro poznatim Art Baselom koji se odvija i u Wynwood Districtu od 2002. godine. Isto tako tu su i cooworking prostori te fitness dvorane, ali i brojni dizajn studiji.

Google images
Google images

Author: Lena Demirovic