Rekonstrukcija foajea Kulturnog centra

0
12

Zahvaljujući podršci i pomoći Grada Novog Pazara, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Filmskog centra Srbije, Kulturni centar je obezbedio sredstva za digitalizaciju bioskopa, koja se privodi kraju. Druga faza podrazumeva renoviranje foajea Koncertne dvorane po planu i skici foajea od pre nekoliko decenija.

Dosadašnji problem naše ustanove bio je povezan sa grejanjem foajea, a samim tim i Koncertne dvorane; nakon izgradnje multimedijalne učionice i Turskog kulturnog centra – u foajeu su radijatori bili potpuno zatvoreni. Na osnovu projekta Nebojše Stanojevića, dipl.maš.ing. započeli smo rešavanje ovog problema u samoj dvorani, a sada smo u fazi oslobađanja grejnih tela u foajeu. U 2018. godini smo rekonstruisali i završili klima komoru, registri u gornjem delu bine su takođe rekonstruisani, stolarija i pumpe na kotlari su zamenjeni, završili radove na krovnoj izolaciji i fasadi zgrade.

Multimedijalna učionica se iz foajea premešta na balkon Kulturnog centra (sa novim prilagođenim sistemom grejanja), dok će u prostoru foajea, na levoj strani, ostati kancelarija Turskog kulturnog centra i novi otvoren prostor (po skici foajea od pre više decenija) koji će biti korišćen za različite namene. Sa desne strane u foajeu (na mestu Multimedijalne učionice) je u izgradnji multifunkcionalan prostor namenjen za potrebe bioskopskih projekcija i najave svih kulturno – umetničkih programa u organizaciji naše ustanove. Ovaj prostor će raspolagati sa pet monitora najsavremenije tehnologije, šankom, aparatom za kokice i drugim propratnim sadržajima (flayeri, pozivnice, i sl.). U središnjem delu foajea (između dva ulaza) planirano je postavljanje monitora (85 inča) koji će takođe služiti za najave/reklame kulturno – umetničkih događaja u organizaciji Kulturnog centra.

 

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR