Foto: Kulturni Centar Novi Pazar

Najnovije informacije:

Kako saznajemo na FB stranici Kulturnog Centra Novi Pazar radovi su još u toku te da je stigla najsavremenija bioskopska oprema, posle Beograda, Novog Sada, Novi Pazar je treći grad sa laserskim 3D projektorom.

U novopazarskom Kulturnom centru od februara 2019. godine trebao bi da počne sa radom najsavremeniji biskop. Tačnije, Kulturni centar je nabavio najsavremeniju opremu koju poseduje mali broj bioskopskih sala u Srbiji. Tenderi za nabavku opreme su završeni, izvođači radova su izabrani i već se počelo sa renoviranjem pojedinih delova Kulturnog centra. Dve trećine novca neophodnog za kupovinu te opreme obezbedilo je Ministarstvo kulture i Filmski centar Srbije, a ostatak lokalna samouprava.

Beogradska kompanija “TSE” jedina je dostavila ponudu na tenderu lokalne samouprave za kupovinu laserskog projektora i audio opreme neophodne za rad bioskopa u okviru Kulturnog centra.

“Uspeli smo da obezbedimo dosta novca za ovako značajne radove. Beogradska kompanija “TSE” jedina je dostavila ponudu na tenderu lokalne samouprave za kupovinu laserskog projektora i audio opreme neophodne za rad bioskopa u okviru Kulturnog centra. Cena te firme od skoro 12,3 miliona dinara bez, odnosno 14,7 miliona dinara sa porezom na dodatu vrednost bila je prihvatljiva tenderskoj komisiji koja je predložila da joj se dodeli ugovor. Pored nabavke projektora i audio opreme, planirana je i kupovina platna, kao i remont elektro-cugova i kabine za projekciju. Na tenderu za kupovinu i ugradnju platna pobedio je “Elektrovat” iz Beograda, dok je posao remonta elektro-cugova i rekonstrukcije kabine za projekciju dodeljen “Delić izgradnji” iz Novog Pazara. Za te usluge Kulturni centar je iz svog budžeta obezbedio oko dva miliona dinara” – objasnio je direktor Kulturnog centra Husein Memić.

On je naveo da je u toku rekonstrukcija kino sobe, a za narednu godinu je planirano uvodjenje svetlosnog parka koji će se raditi zajedno sa Regionalnim pozorištem.

K.R.

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR