S jeseni 2018. godine postalo je jasno, da je kao rezultat radnji gradonačelnika grada Soči uz pomoć lokalnih pravosudnih organa biznis građevinara bio uništen, njih su okrivili za izvođenje nekih izmišljenih prestupa, neke su pritvorili, a, po tvrđenju lokalnog stanovništva, na određeni objekat „bacio“ je oko drugi lokalni građevinac , koji se dogovorio sa lokalnim pravosudnim organima i lično sa g-dinom Pahomovim, o tome da parcela na kojoj je navedeni objekat pređe u ruke „srećnijem“ konkurentu.

Pri tome, što najviše čudi, niko službeno nije čak ni obavestio ni o suđenju, niti o novom rešenju donesenom od strane suda o predstojećem rušenju kuće, gde su se ljudi pripremali da naprave remont. Nije jasno zašto sud nije nikoga naveo u navedenom slučaju, mada se taj sudski slučaj u Adlerskom okružnom sudu grada Soči javno ticao interesa vlasnika stanova.

Niko nikada ne bi mogao pomisliti da je to moguće danas, u 21. veku, kada je princip neprikosnovenosti i zaštite privatne imovine nastao i traje tokom nekoliko vekova. Niko se ne bi začudio, da se tako nešto dogodilo u Somaliji ili Avganistanu, ili drugoj korumpiranoj zemlji „trećeg sveta“, gde ne samo svojina, već i život čoveka skoro ništa ne vredi, već se to dešava ovde i sada, u tako velikoj, politički aktivnoj zemlji koja se uspešno razvija, kao što je Rusija!

Apsolutno fantastično izgleda, kada lokalni sudski organi menjaju svoje sudske akte na molbu lokalnih vlasti, da bi predali parcelu (posle rušenja već izgrađenog objekta!!!) drugom već korumpiranom građevinaru.

Budući da sam ja građanin Srbije, koji ne poznaje ruske zakone, koji ne shvata lokalna „pravila igre“ ljudima preostaje samo da se nadaju da će g-din Vučić moći da ubedi g-dina Putina da se umeša i zaustavi bezakonje lokalnih vlasti Krasnodarske oblasti.

A.N.

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR