Juče, 02. septembra 2018 održan je 1. Ramski polumaraton čija staza je imala najljepše poglede na Ramsko jezero (vještačko jezero napravljeno u periodu između 1964. i 1968. godine) u gradu Prozor Rama u Bosni i Hercegovini. Pod organizacijom “SRU Ram u srcu” i na čelu sa Antom Pavličevićem a i vrijednim volonterima ovaj polumaraton se smatra jednim od najbolje do sad organizovanih u regionu. Treba napomenuti da Ramski polumaraton posjeduje AIMS certifikat u dužini od 21,097.5m stazom.

Na maratonu je bilo 156 trkača (220 sa štafetama) a pobjedu su ponijeli Mađari u muškoj (Laszo) i ženskoj (Kacser) konkurenciji.

U jučerašnjem razgovoru sa Pavličevićem glavnim organizatorom ovog polumaratona Ante je naglasio  “da nema šta da doda sem da je prezadovoljan i da je najbitnije šta trkači kažu.”

Želja organizatora je da ovaj polumaraton preraste u jedan od najbržih polumaratona u Bosni i Hercegovini kao i čitavom regionu.

Novi Pazar je imao svoje učesnike na ovom maratonu. Nama poznati kao zlatni momci, njih četvorica su istrčali polumaraton gdje su imali i jedne od najboljih PR do sad. Nakon trke imali smo priliku razgovarati sa Miskom koji nam je rekao: “staza je bila brza ali i veoma zahtevna. Extra staza, a mesto Božija lepota, mir, tišina, čisto. Svi su nas pozdravljali. Smeštaj super i veoma povoljne cene. Ma super sve.”

Zlatni momci i njihovo istrčano vrijeme:
Ersan Kole Ibrahimovic 1:28:26
Eldin Hujevic 1:33:56
Mirsad Misko Rebronja 1:36:08
Emir Hanuša 1:45:54

Na kraju možemo reći da su Ramsko jezero, kao i prekrasni otoci koji su nastali isušivanjem istog, etno selo Remić, vodeni sportovi, brana, franjevački samostan itd., mjesta po kojima je poznat Prozor Ram ali isto tako moramo da pohvalimo organizatore i stanovnike ovog grada na prekrasnom druženju i veoma uspiješnom polumaratonu.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR