Foto: Banja Luka halfmarathon FB

Banjaluka je ovog vikenda u centru pažnje. Od 11 do 13 Maja održava se “Vivia Run&More” festival u kom je održan i četvrti po redu polumaraton. Ovaj polumaraton pored vrhunske organizacije i ponosnih Banjalučana imao je preko 10.000 trkača iz četrdeset zemalja među kojima su bili i elitni trkači Ivan Maletić, Zoran Žilić, Miloš Dragović, Igor Mitrović, Bojan Bjeljac, Ana Subotić, Lucija Kimani i mnogi drugi.

Banjalučka polumaratonska organizacija je uz pomoć direktora Vladimira Seleca organizovala do sad nezapamćeni događaj za ovaj grad. Došlo je do mnogih izmjena od prethodnih polumaratona koje je Banja Luka održala a najzapaženija je bila izmjena tarse i dodatak brojni zabavnih i edukativnih sadražaja koji imaju za cilj promociju sporta i grada.

U petak je u Banjaluku stigla baklja mira koja je predata organizatoru 4. Banjalučkog m:tel polumaratona i čime je zvanično otvoren prvi “Vivia Run&More Weekend” festival. Prvom Balans+ School Run trkom, koju je trčalo više od 2000 učenika banjalučkih osnovnih i srednjih škola uzrasta od 11 do 19 godina, u petak je otvoren takmičarski dio 4. Banjalučkog m:tel polumaratona. U nastavku prvog takmičarskog dana trčali su i najmlađi maratonci, njih 1200 uzrasta od 2 do 6 godine, u okviru Tropic Bambini maratona.

U muškoj kategoriji Kenijci su u subotu dominirali ovaj polumaraton. Pobjednik je bio Moses Kipruto Kibire (01:06:18), dok je drugo mjesto pripalo Benard Muinde Mathekau (1:07.33), a treće Stanley Kiprutou (1:08:41).

U ženskoj kategoriji pobijedila je Kristin Mora Oigo iz Kenije (01:12:53), dok je drugo mjesto osvojila Bojana Bjeljac iz Hrvatske (1:15,21), a treće mjesto zauzela je Novopazarka Teodora Simović (1:15:35).

Rezultati 4. Banjalučkog polumaratona

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR