Foto: the_running_statistician Instagram

Eliud Kipchoge je osvojio prvo mjesto (2:04:16) na Londonskom maratonu u muškoj kategoriji dok je Mo Farah osvojio treće mjestu i s tim oborio britanski rekord nakon što je Shura Kitata završio na drugom mjestu.

Utrka je počela sa kolektivnim trenutkom ludila pošto je nekolicina atletičara prošla kroz prvu milju u zadivljujućem 4min 22s. Na najtoplijem danu u istoriji Londonskog maratona Eliud Kipchogeu je trebalo oko 38 naporna kilometra da neutralizuje stazu ali ipak on je uspio potvrditi ono što je većina gledatelja već znala a to je da je baš on maratonac svih vremena.

U ženskoj kategoriji bio je to dramatični dvoboj na suncu izmedju Paula Radcliffe i Vivian Cheruiyot, no kenijka Cheruiyot je uspijela da iskoristi majstorsku prednost trčanja na daljinu kako bi pobijedila svoj prvi Londonski maraton u vremenu od 2:18:31.  Brigid Kosgei iz Kenije je završila na drugom mestu u vremenu od 2:20:13 dok je treće mjesto pripalo Tadelechom Bekeleom iz Etiopije u vremenu od 2:21:30.

U međuvremenu, David Weir osvojio je utrku invalidskih kolica pobijedivši švicarca Marcel Hug a žensku utrku invalidskih kolica osvojila je australska Madison de Rozario pobijedivši amerikanku Tatyanu McFadden.

 

 

Author: Lena Demirovic

OSTAVITI ODGOVOR