Nakon filma ‘Mother’ u kojem je Havier Bardem bukvalno glumeo boga stigao nam je još jedan bogoutelotvoriteljski film pod imenom ‘The Shack’ Koliba. Film Stjuarta Hazeldina tvorca ‘Exam’ je baziran na priči o ocu kojem tokom kampovanja misteriozno nestaje najmlađa ćerka po imenu Missy. Nakon što je spasao sina koji se davio u obližnjem jezeru otac vidi da mu u kamp prikolici nema najmlađe ćerke. Neprestano je tražeći dolazi do kolibe u samoj divljini u kojoj nalazi samo haljinicu i to krvavu. Sve su indicije da je ćerka ubijena. U ocu se gasi nada a budi krivica i to da sebi nikada neće oprostiti što je to dopustio. 4 godine nakon nestanka otac Mack prima jako čudno pismo a da pritom nije ni video dostavljača. U početku okleva ali se ipak usuđuje da poseti kolibu po preporuci iz pisma.

Moraćete da čekate na zanimljivije dijaloge i dinamiku sve do polovine filma. Prevrat vremena, obrt filma se dešava upravo tada. U kolibi Mack doživi susret upravo sa Bogom tj.sa svetim trojstvom. Bog(otac) u ovom slučaju crna, krupna žena nalik na onoj iz crtaća Tom i Jerry, (sin) fizički izgrađen mladić nalik na arapa i sveti duh, devojka iz Azije.

Sa njima prolazi krož pročišćenje, uzimajući životne lekcije sve do ponovnog vraćanja u stvarnost praštajući svima i razumevajući sve.

E sad film kao i knjiga, kao i čovek,kao i bilo šta drugo na ovom svetu ni ovaj ni bilo koji drugi se nekom neće svideti u celosti. Dovoljan je dijalog ili dva i običnom čoveku je dosta da se koliko toliko okoristi i to poveže sa stvarnim životom. Meni se moram priznati film nije svideo u celosti ali je scena Macka kada sreće Mudrost (naravno opet u obliku žene) sa razlogom ili ne presudite sami, na mene ostavila upečatljiv utisak.