Almedin Varošanin, je poznati umjetnik iz Novog Pazara a i poznat je po tome što je čovjek koji pjeva za svoj i naš “gušt”! Ovih dana Almedin se priprema za promociju singla i spota “PREMALO” koja će se održati 26.12. u Kulturnom Centru Novi Pazar. Povodom promocije singla ukratko smo s njim pričali o novoj pjesmi, spotu i planiranoj promociji.

NPO: Ljubav prema pjevanju i muzici okrunio si pjesmom “PREMALO”. Reci nam šta te motiviralo na snimanje ove pjesme, ko ti je pisao tekst, te gdje je sniman spot za pjesmu?

Kao što kažu, dobro pitanje je pola odgovora, tako da na ovo prvo pitanje neću puno govoriti. Naime kada sam odlučio da uradim drugu pjesmu, želio sam da autor pjesme bude neko ko je umjetnik u duši. Prva osoba koja mi je pala na pamet bio je Eldin Huseinbegović. Kao što znate Eldin je bosansko-hercegovački kantautor, čije ime se veže za velike regionalne zvijede. Poznato je da radio pjesme za Mariju Šerifović, Dženana Lončarevića, Dinu Merlina, Harija Verešanovića, Armina Muzaferiju i druge. Njegov način doživljavanja muzike kao umjetnosti je jako sličan mome, tako da sam se poveo sa tom mislju njemu i odlučili smo napraviti saradnju. “PREMALO” je pjesama koja opisuje haotično stanje današnjice našeg naroda ali ujedno nudi i izlaz iz njega. Pjesma je jako dinamična, mogu reći i da je brza. Na aranžmanu su radili jako kvalitetni muzičari današnje scene iz BiH. Aranžman takođe potpisuje Eldin Huseinbegović. Tako da je kompletan projekat prošao kroz njegove ruke, i naravno, jako sam srećan zbog toga. Rekoh da neću puno pričati ali muzika je to…

NPO: Promocija tvog novog singla održati će se 26.12 u Kulturnom Centru. Kakva atmosfera se tamo može očekivati?

Da, 26. 12. u Kulturnom Centru, tačnije u Foajeu Kulturnog Centar u 19:30h održaće se promocija video spota i pjesme. Moram naglasiti da video spot potpisuje jedna divna ekipa koja se zove PlayOn IMP. Momci koji su jako kreativni i vrijedni. Što se atmosfere tiče, šta znam, ja sam uglavnom u životu naučio da ne očekujem ništa ni od koga osim od Njega. Ma biće fino, biće možda malo i tužno, ali ćemo se potruditi da napravimo štimung za prisutne. Naravno uz mene je moja odana ekipa Derman, koji će nadam se do kraja ove divne priče biti kao jedno.

NPO: Ukratko, reci nam nešto o svojim planovima za budućnost?

Što se tiče mojih budućih planova… Pa znate kako, mi planiramo ali On određuje, tako da vidjet ćemo šta nam je odredio na koncu, ali svakako ne znači da se ne trebamo truditi. Planiram da nekad u skoroj budućnosti uradim album, ne znam tačno kad, jer ima dosta faktora koji su bitni za jedan takav projekat. Vi vidite da i velike muzičke zvijezde rade pjesmu po pjesmu. Ali eto, planiram album, planiram dobru muziku. Hvala vam od srca na nesebičnoj podršci koju dobijam od vas.

 

Dodatne informacije o promociji “PREMALO” možete pronaći na ovom linku:

https://www.facebook.com/events/539314693088470/

 

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.