Njemica, Viktoria Rebensburg (1:57.63) inače Olimpijska prvakinja 2010. godine u veleslalomu, danas je osvojila prvo mjesto u istoj kategoriji na svijetskom prvenstvu koje se održalo u američkoj državi Vermont. Amerikanka Mikaela Shiffrin (1:58.65) je zauzela drugo mjesto dok je talijanka Manuela Moelgg (1:59.12) zauzela treće.

Ovo je druga pobjeda za Rebensburg, jer je prije četiri nedelje osvojila prvo mjesto u veleslalomu na početku sezone Svetskog kupa u Soldenu u Austriji.

Svijetsko prvenstvo na Killingtonu se završava u nedjelju sa trkom u slalomu i gdje Amerikanka Shiffrin brani titulu šampiona u istoj kategoriji. Danas je ona imala najjaču publiku, vjerovatno jer je rodjena Vermonterka a bila je ovo i najbrojnija trka gdje je prisustvovalo oko 18.000 navijača a organizatori vjeruju da je to najbrojnija do sada na ovakvom prvenstvu. Shiffrin je najbolja Alpska skijašica na svijetu za koju se vjeruje da bi mogla osvojiti najmanje jednu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama ove zime u Južnoj Koreji a možda čak i tri. Sutra se očekuje da osvoji prvo mjesto.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR