foto: SF

U subotu, 11.11. u Centru za decu i omladinu Duga, pred prepunom salom ljubitelja pisane reči, emancipovanih imena iz sveta književnosti, održano je književno veče naše autorke Selvije Ferizović. Na književnoj večeri je predstavljen rezime njenog dosadašnjeg rada, kroz ljubavnu i socijalnu poeziju, prozu pa i video režiju. O njenom radu govorio je lektor romana ,,Sebi stranac” prof Adnan Bjelak, koji je inače magistar bosanskog jezika i književnosti, asistent na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru i Fakultetu Islamskih nauka u Beogradu. Rodjen je u Prijepolju a danas živi i radi u Novom Pazaru.

Selvija Ferizović, autorka koja uglavnom piše kolumne- društvenu kritiku i socijalnu poeziju, kao ovo veče je posvetila ljubavnoj poeziji i nekim vedrijim temama. Pored poezije u inerpretaciji Selvije Ferizović, veče su svojim recitatorskim umećem upotpunile i Ilma Plojović i Selma Tutić.

Naravno, da bi sve bilo u skladu sa ljubavlju i stihom, ni muzička pratnja nije izostala pa su Edib Mušović i Alen Turković doprineli da osim poezije prisutni uživaju i u pesmi. Uz blagu dozu humora i veliku dozu ljubavi utkanu u stihove autorke, emocije na licima prisutnih su se neizmenično smenjivale iz suza u smeh i obrnuto.

,,Presrećna sam i zadovoljna što me moj grad voli i podržava, što su i pored još jedne promocije koja se u istom trenutku održavala u Novom Pazaru došli u ovolikom broju da podrže moj rad. Taman kad pomislim da napravim pauzu, moj grad me ,,zagrli” i tera napred. Ovo veče je odgovor na pitanje: ,,Vredi li?”.” Selvija Ferizović.

Author:

OSTAVITI ODGOVOR