foto: Google

Srpska šampionka Amela Terzić iz Novog Pazara i Džo Maina Mvantu iz Kenije, pobednici su 72. ulične trke, najstarije u Evropi, održane u Ćupriji.

Reč je o glavnoj trci, seniorki i seniora, na 3.000 metara, u kojoj je bilo 25 takmičara, 16 muških i devet žena a zajedno su trčali i žene i muškarci.

Drugo mesto kod žena osvojila je Zita Kačar (Mađarska) a treće Valentina Kajarskaja (Ukrajina). Kod muškaraca drugo mesto osvojio je Vajkmif Kilkorir Bivot (Kenija) a treće Laslo Gregor (Mađarska).

Bilo je 13 trka, a počelo je od predškolskog uzrasta, koji su trčali na 150 metara, a velika borba se vodila i među starijim juniorkama na 1.200 i starijim juniorima na 1.500 metara.

Najviše medalja osvojili su atletičari Novog Pazara, ali je dosta medalja otišlo i u Niš, Beograd, Zaječar, Prilužje, Rašku, Kosovsku Mitrovicu, Požarevac, Ćupriju, Užice, Smederevo, Smederevsku Palanku, Gadžin Han…

Uz atletičare Srbije, u trkama su učestovali takmičari Slovenije, Makedonije, Mađarske, BiH, Kenije, Ukrajine i Hrvatske. Po proceni organizatora, večeras je u Ćupriji, u svim trkama trčalo, oko 450 takmičara.

 

Author:

OSTAVITI ODGOVOR