Sve do nedavno NBA liga je ismijavala Vladu Divca i rukovodstvo Kingsa. Trenutno, Divac i trener Dave Joerger su dobili produženje ugovora i njihove pozicije su osigurane. Ova odluka je pomogla da se Divac konačno oslobodi “DeMarcusa rođaka” i da napravi izvanredna manevrisanja kako bi doveo obećavajuće mlade talente iz najnovijeg regrutovanja koji bi uz pomoć veterana mogli da naprave preokret u novoj sezoni.

Jednogodišnji ugovor vrijedan 2,3 miliona američkih dolara potpisali su Dwyane Wade (35) i Cleveland Cavaliersi, NBA franšiza kojoj se trostruki NBA prvak priključuje kako bi ponovo ujedinio snage s LeBronom Jamesom u novom pokušaju borbe za naslov prvaka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Carmelo Anthony je prešao u Oklahomu. Prema navodima američkih medija, zvijezda NBA momčadi New York Knicksa Carmelo Anthony (33) karijeru će nastaviti u Oklahoma City Thunderu. Knicksi i Thunder su navodno dogovorili razmjenu igrača u kojoj će momčad iz Oklahoma Cityja za 10-erostrukog “All-Star” igrača i trostrukog olimpijskog pobjednika u New York poslati centra Enesa Kantera, krilo Douga McDermotta i izbor druge runde drafta 2018. godine. Zamjena bi trebala biti finalizovana u ponedjeljak.

Author: Saradnik

OSTAVITI ODGOVOR