,,Elma i vrh igle” Rasim Gutić

Bogat leksički fond otrgnuće od zaborava mentalitet, običaje, jezičko bogatstvo, kulturološke i ideološke vrijednosti, kao i ostale elemente, koji determinišu jedno minulo vrijeme i narod plavsko-gusinjskog kraja pa i dalje do Bihora, Peći i Novog Pazara.

0
144

,, Elma i vrh igle” je roman prvenac plavljanskog pisca, Rasima Raleta Gutića. Delo koje je naišlo na veoma pozitivne kritike književnih stručnjaka, kao i na pozitivnu reakciju čitalaca.

Foto: Belma Gutić

,,Elma i vrh igle” je romanska priča, u kojoj je autor uspio da spoji fikciju i fakte, pa ovaj prozni dragulj poprima dimenziju modernog romana 21.vijeka. Sudbina mlade Elme, čiji je život omrežen patnjom, propraćena je hronološkim pripovijedanjem, a zasnovanim na istorijskim činjenicama. Bogat leksički fond otrgnuće od zaborava mentalitet, običaje, jezičko bogatstvo, kulturološke i ideološke vrijednosti, kao i ostale elemente, koji determinišu jedno minulo vrijeme i narod plavsko-gusinjskog kraja pa i dalje do Bihora, Peći i Novog Pazara.” (Mirsada Bibić Šabotić, prof.)

 

Rasim Rale Gutić je rođen u plavu 1964. godine. 1991.godine je diplomirao na Fakultetu zaštite na radu u Nišu. Još u osnovnoj školi je pokazivao veliki talenat za pisanje poezije i proze. Bavi se novinarstvom, piše poeziju i prozu.

Author: Saradnik

OSTAVITI ODGOVOR