Ljudi koji su prošli kroz mladost, u trenutku kad vam počnu prepričavati, ili još bolje pisati o mladosti, mogu vam poslužiti kao učitelji života. Iskustvo pretočeno u mudrost. Ramiz Nani Šaćirović je jedan od tih pisaca, pa ga možda baš iz tog razloga mlađi deo čitalačke publike voli.

Foto: izvor nepoznat

Ramiz Nani Šaćirović, rođen 11. 07. 1949. g. Radio u Melaju, u osnovnoj školi kao profesor srpskog jezika i književnosti.

Od rane mladosti pisao pesme, a u zadnje vreme piše i prozu u čemu ga podržava većina prijatelja.

Foto: izvor nepoznat

Izdao sedam naslova naslova: dve zbirke ljubavnih pesama ,,Plavetnilo u poznom svitanju” i ,,Ispiću nebo u svitanju”. Zbirke kratkih priča ,,Kletva” i ,,Vasika” ,,Šaljanske legende i druge priče”. Dečiju ilustrovanu priču ,,Zečija dolina” i roman ,,Krvavi trag”.  Njegov rad je zastupljen u brojnim zbornicima i književnim časopisima. Roman ,,Krvavi trag” je objavljen 2015. godine, u izdanju Kreativne radionice Balkan u Beogradu. Prenosimo vam deo recenzije profesora Redžepa Škrijelja:

Foto: izvor nepoznat

,,U romanu ,,Krvavi trag”, Ramizovi likovi su običan pešterski svet različitih života i još različitijih sudbina. Uglavnom su baksuzi i nesretni kao glavni junak Salko; ,,tuđa nafaka” kao njegov suparnik Omer; jaki kao srce Fatime, glavnog ženskog lika, ili slabi kao njena volja za Omerom. “

Author:

OSTAVITI ODGOVOR