Foto: Tanjug/AP

Kakav peh! Zlato je pripalo štafeti Velike Britanije, ali oni uopšte nisu bili u centru pažnje. Bolt je posle 30-tak metara pao na stazu i u suzama je napustio. Teško da će neko u istoriji atletike uspeti da ponovi ono što je “Munja” sa Jamajke uradila ili bar da bude približno dobar kao on. Bolt je pomerao granice, svetski je rekorder na 100 i 200 metara, nema ko ga ne voli i istinska je ikona sporta.

Foto: Tanjug/AP

“Jusa” je zajedno sa Meklodom, Forteom i Blejom hteo prvi da prođe kroz cilj, trčao je u poslednjoj izmeni i samo mu je propala noga u jednom trenutku. Čini se da povreda nije bila teže prirode, ali dovoljno jaka da ga spreči da se oprosti medaljom.

Foto: Tanjug/AP

Jamajčanin nije imao sreće da se iz Londona sa Svetskog prvenstva, njegovog poslednjeg takmičenja u karijeri, vrati sa zlatnim odličjem ili makar sa medaljom i ponese je sa sobom u penziju. On je trčao kao četvrta izmena u štafeti 4×100 metara, ali nije završio deonicu pošto se povredio i ostao da leži, a potom se hramajući, uz pomoć kolega iz tima, prošetao do cilja.

Foto: Tanjug/AP

Zlato je pripalo britanskoj štafeti u sastavu Udža, Džemili, Talbot i Mičel-Blejk (37,47 sekundi), srebro su osvojili Amerikanci Getlin, Rodžers, Bejkon i Kolmen (37,52), a bronzu Japanci Tada, Izuka, Kirju i Fudžimicu rezultatom 38,04.

foto: sportskacentrala.com

Mnogi su očekivali njegov silazak sa scene na način na koji je to radio kroz čitavu karijeru, ali su to bila nerealna očekivanja. Vreme najvećih pobeda je daleko iza veličanstvenog Jamajčanina. U prestonici Engleske ni uz najveći napor nije uspeo da uzme ono po šta je došao. No, jasno je da nastup u Londonu nikako ne može da baci senku na sve što je postigao od trenutka kada je kročio na tartan, sve pobede i svetske rekorde koji će, sigurni smo u to, dugo čekati da budu oboreni.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR