Sinoć, pred oko 10.000 ljudi, na glavnom gradskom šetalištu nastupio je bivši pevač Bijelog Dugmeta i jedan od najpoznatijih vokala na ovim prostorima – Željko Bebek. Nastup je otvorio megahitom Kad bi’ bio bijelo dugme, i tako najavio da će održati koncert za pamćenje.

Odličan prateći bend i raspoloženi Bebek su držali publiku na nogama izvodeći hitove Bijelog Dugmeta, kao i hitove koje je snimio kao solo izvođač. Redom su padale pesme – Ako možeš, zaboravi, Na zadnjem sedištu moga auta, Pristao sam biću sve što hoće… Publika je horski pevala Selmu, kao i jedan od najvećih hitova Bebekove karijere – Ima neka tajna veza. Pri izvođenju par pesama, bendu se na bini pridružio i sin Željka Bebeka, koji je dočekan ovacijama. Uz obavezan bis, okončan je i trinaesti po redu muzički festival Stari Grad.

Primetna je bila veća gužva nego prve večeri festivala kada su nastupali kubanski sastav Salsa y Punto i bend Kerber. Može se reći da je ovogodišnji Stari Grad bio potpuni uspeh, i ostaje nam da se nadamo da će sledeće godine organizatori uspeti da dovedu imena koja će opet probuditi ovoliko interesovanje publike.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=aZrYkb5JHWI

OSTAVITI ODGOVOR