Auto brdska trka, “Velika nagrada Novog Pazara” na stazi “Đurđevi stupovi” uspešno je održana u Novom Pazaru od 28.4.-30.4.2017. Novi Pazar je premijerno domaćin prve od ukupno osam trka u auto brdskom šampionatu ove godine. Organizator ove manifestacije je grad Novi Pazar i Sportski auto i karting savez Srbije. Staza na kojoj su vozači odmerili svoje snage i pokazali veštinu dugačka je 2670m i počinje od “Vojničkih livada” do “Đurđevih stupova”.

Novi Pazar ima šampiona u trkama ubrzanja (drag race) Esada Došljaka i to je bio jedan od razloga za organizaciju ovog takmičenja. Esad Došljak je veliko i prepoznatljivo ime, kod nas i u Evropi, verovatno i najveći ‘krivac’ za ono što je usledilo tokom vikenda. Ukupno 29 takmičara je bilo na stazi prvog dana. Pre zvanične trke u subotu, vožena su dva zvanična treninga, gde je bilo dosta prekida, pre svega zbog kvara motora na „pežou 206 RC“ Živote Milića i curenja ulja iz istog po stazi, a potom i zbog prevrtanja na krov prošlogodišnjeg šampiona, Alekse Radojkovića.

Zbog tih silnih prekida bilo je i dosta kašnjenja, pa su umesto tri predviđene vožene dve trke, što je bilo sasvim dovoljno za bodovanje. Zvezda dana je bio iskusni Dejan Ilić Dženings, koji u svojoj novoj kreaciji „juga 1.3“ u zbiru vožnji imao najbolje vreme, dovoljno za trijumf u generalnom plasmanu, ali i za sve simpatije pazarske publike, koja je prvi put bila u prilici da gleda brdske trke.

Sledećeg dana trening je započelo 28 takmičara jer je “Pežo 206 RC” Živote Milića isključen zbog kvara na motoru. Nakon dva odvožena treninga, trkači su odvozili 3 trke. Bilo je nekoliko manjih incidenata u kojima niko od vozača nije povređen. Trke su startovale u 14h a završene su u 18h. Rezultati možete videti u nastavku teksta.

Zvanični plasman takmičara za subotu 29.4.2017.

Zvanični plasman takmičara za nedelju 30.4.2017.

Zvanični plasman klubova

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.