Foto: NoviPazarOnline

U prvoj polufinalnoj utakmici play off-a, ekipa Novog Pazara savladala je ekipu Crvene Zvezde sa rezultatom 3:2 u setovima. Kako smo već navikli da gledamo i ova utakmica je bila izuzetno kvalitetna. Svaki set je bio priča za sebe. Ali na kraju plavi su uspeli da izvojevaju pobedu.

U prvom setu domaćini su uspeli da od početka povedu i nametnu svoj tempo.  Srećko Ristić i Irfan Hamzagić su bili nezaustavljivi. U jednom trenutku Pazarci su vodili sa čak 5 poena razlike. Igrači Crvene Zvezde su se polako vraćali u igru ali to nije bilo dovoljno. Na kraju 25:21 i 1:0 u setovima.

Drugi set se činio kao da je preslikan prvi set. Krenuli su pazarci žestoko ali ih je ovog puta Zvezda zaustavila. Branili su se odbojkaši Pazara, tražili su rešenje ali činilo se kao da ništa nije uspevalo. Nekoliko grešaka iz servisa i napada koštao je domaćina gubitka drugog seta sa rezultatom 20:25 i 1:1 u setovima.

U trećem setu sve je bilo dobro za odbojkaše Novog Pazara. Nizali su se poeni, bilu su u vođstvu a onda im je na trenutak opala koncentracija. Servis greška Hamzagića i greška u napadu Ristića doveli su do gubitka trećeg seta sa rezultatom 24:26 i Zvezda prelazi u vođstvo od 1:2 u setovima.

Za četvrti set trener plavih Saša Stefanović imao je nove ideje. Plavi su se se maximalno borili. Lopar je bio perfektan u bloku, a Hamzagić i Ristić bili su nezaustavljivi u napadu. Smanjili su plavi broj servis grešaka na minimum dok se kod gostiju povećao. Igrali su plavi iz sve snage što je pokazao i rezultat od 25:17 i izjednačenje u setovima 2:2.

Odlučujući peti set se igrao bukvalno poen za poen. A onda je sjajni Elvir Zuković uhvatio napad zvezdaša a Hamzagić je tu odbranu pretvorio u poen. Odlični Benjamin Daca je u bloku uhvatio napad Zvezde i tako je domaćin poveo sa 3 poena razlike. To je bila odskočna daska za naše momke. Ali gosti se nisu predavali, čak su i izjednačili. Međutim domaćin je uspeo da dobije peti set sa rezultatom 16:14 i 3:2 u setovima.

Najbolji u redovima Novog Pazara bio je Irfan Hamzagić sa 24, Srećko Ristić 21 i Marko Radosavljević sa 14 poena.

U ekipi Crvene Zvezde najbolji je bio Aleksandar Blagojević sa 28, Nemanja Masulović 12 i Milutin Nejić sa 11 poena.

Datum i vreme: 26. mart 2017 – 18:00

Mesto: SSU PENDIK-Novi Pazar Novi Pazar

Gledalaca: 1500

Sudije: Janković Mirko – Popović Tomislav

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.