Foto: Muzafer Čepeljac

Novi Pazar je poznat kao najmlađi grad u Evropi. Pored mantija i ćevapa, ovaj grad odlikuju i odlični sportisti koji ostvaruju impozantne rezultate. Odbojka, atletika, bodybuilding, rukomet, košarka, fudbal i još mnogi drugi sportovi.

Bodybuilding je sport koji ima veoma dugačku istoriju. U svetu postoji još od 19. veka kada je počelo zanimanje za mišićav izgled tela po uzoru na grke. Kasnije počinju da se otvaraju teretane sa licenciranim trenerima koji pomažu vežbačima da postignu uspeh.  Pored zvučnih imena u novopazarskom sportu koja svi pominju, tu su i oni sportisti o kojima se manje priča a ostvaruju fantastične rezultate, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Jedan od njih je i Muzafer Čepeljac. Ovaj mladi sportista je u odnosu na svoje godine uradio mnogo toga.

Muzafer se i pre bavio bodybuilding-om i imao je želju da se takmiči. A onda, on od 2015. počinje da ispisuje novu stranicu svog života otvorio je teretanu i osnovao je klub Warrior Gym koji je imao za cilj da okupi sve mlade ljude u Novom Pazaru koji žele da treniraju ovaj sport. Iz dana u dan, klub je imao sve više članova. Pored uspeha u teretani, nizala su se prestižna priznanja sa domaćih i stranih takmičenja. Svi su želeli da treniraju u ovoj teretani koju drži licencirani trener i jedini tamičar iz Novom Pazaru koji je takođe i član reprezentacije. 2015. godine Muzafer je u “Fitness model” kategoriji je bio svetski šampion. U 2016. je osvojio “Everest” takmičenje koje je internacionalnog tipa, osvojio je prvo mesto na državnom prvenstvu u IBFF-u, prvo mesto na takmičenju “Xplode” u Valjevu i bio je četvrti na svetskom takmičenju dok je u Bosni bio vicešampion u svojoj kategoriji.

Početak ove sezone je 15. aprila u Jagodini “Everest Cup” internacionalno takmičenje, nakon toga je državno prvenstvo u BiH koje se održava dan kasnije, 22. aprila je “Sarajevo Open” internacionalno takmičenje a onda “Beograd open” internacionalno takmičenje. Ovom mladom pazarcu je cilj ove godine da postigne normu i opet bude deo reprezentacije Srbije i balkansko prvenstvo IFBB federacije, koja je glavna federacija u svetu.

Pored takmičarskog duha, Muzafer je mladić koji ima veliko srce. Naime, on je organizovao humantirnu akciju sa svojim Warrior timom. Humanitarna akcija je bila vezana za pomoć Mersihi Bibić koja se nalazi u novopazarskoj banji na lečenju. Muzafer sa svojim Warrior timom se nada da će biti još ovakvih akcija uz poruku narodu: “Naše malo je nekome mnogo”.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.