Intervju 1/1: MVP Irfan Hamzagić

0
439

On je odbojkaško čudo, talenat koji se rađa jednom u 100 godina, fenomen nadprosječnog kvaliteta i momak koji svojom igrom ostavlja bez daha. Pretpostavili ste, radi se o Irfanu Hamzagiću, ovogodišnjem MVP Kupa Srbije u odbojci a u nastavku donosimo vam intervju sa ovim perpektivnim odbojkašem.

NPO:Kako ste se osjećali sutradan kao šampion kupa i kao MVP?
IH:Osjećaj je neverovatan, još uvek nismo svesni uspeha i lepo je živeti u takvom osećaju. MVP nagrada je jedno veliko priznanje za mene i drago mi je da će moje ime biti ispisano pored svih velikih imena koja su nosile ovu nagradu.

NPO:Potrebno je mnogo rada i truda da bi se postigao ovakav rezulat. Kako ste se vi i vaš tim pripremali za ovu sezonu? Koje ste uspješne fizičke i psihičke pripreme imali koje su vas dovele do Kupa Srbije?
IH:Od avgusta se pripremamo za nešto ovako, nije bilo ni malo lako imali smo puno uspeha i padova ali smo skupili snagu i pobedio je timski duh. Želja za uspehom je najveća psihička priprema za osvajanje trofeja.

NPO:Navedite nam barem jednu vrijednu lekciju koju ste naučili iz ove sezone?
IH:Pa najvažnija lekcija za svakog sportistu je da svaku utakmicu shvata ozbiljno jer samo tako može da se dođe do uspeha.

NPO:Imate li savjet za druge igrače i podmladak koji vas vide kao uzor?
IH:Najbitnije je verovati u sebe i svoj tim i nikad ne odustajati od svojih snova.

NPO:Šta je sljedeće za Hamzagića i za vaš tim?
IH:Sledeći korak je play off. Moramo se pripremiti maximalno i okrenuti novu stranicu i napadati novi trofej u sezoni.

NPO:Kratka biografija?
IH:Rođen 14.02.1992. Počeo da treniram u 8. razredu sasvim slučajno uz školsku ekipu. Sa 15 i po godina otišao u Crnu Goru i tamo igrao 5 godina. Posle toga se vratio u Novi Pazar, pa posle toga Turska i sad Pazar.

NPO:Za kraj, vaši navijači su vas do zadnjeg dana bodrili u stvari čitav Pazar je bio na nogama. Poslije pobjede slavilo se na sve strane. Šta kažete na to?
IH:Mi imamo neverovatnu publiku i mislim da nikom nije lako bitu u Pendiku u tim trenucima kad se naše pesme ore sa tribina. Očekujem odaziv publike i u play off-u.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.