foto: Google

Start i cilj trke bio je ispred sportske hale Osnovne škole “Milun Ivanović” a takmičari će se boriti za najboljeg u preko dvadesetak kategorija: od dece predškolskog uzrasta, učenika osnovnih škola, juniora, seniora, veterana i rudara. Prvi put je održana trka predškolske dece koja su trčala deonicu oko 200 metara.

Učešće na ovoj trci uzeli su i atletičari iz atletskog kluba Novi Pazar. Pazarski atletičari takmičili su se u više kategorija i postigli su zavidne rezultate. Najmlađa novopazarka, Lenka Nikolić takmičila se u trci na 600m za devojčice 3. i 4. razred i osvojila drugo mesto.

U kategoriji mlađih pionira u trci na 1200m, Vahid Gicić zauzeo je prvo mesto a Hasanović Džemal drugo. Vanja petrović u kategoriji mlađih pionirki u trci na 1200m bila je najbolja.

U trci na 1200m, kategorija stariji pioniri, prvo mesto pripalo je Amelu Đakovcu dok je Hamza Hanić bio četvrti. Najbolja u trci na 1200m u kategoriji starijih pionirki bila je Saima Murić. Što se juniorki tiče, Amra Terzić bila je najbolja u trci na 1800m.

Teodora Simović je bila najbolja u kategoriji seniorki na 1800m dok je Lidija Petrović zauzela treće mesto.Treće mesto u trci seniora na 3000m zauzeo je Haris Ajdarević.

foto: Google

Učešćem takmičara iz Rumunije i nekih republika sa prostora bivše Jugoslavije, Sretenjska atletska trka u Ušću već nekoliko godina ima i međunarodni karakter,  dok je  u kategoriji takmičara školskog uzrasta je jedna od najmasovnijih u Srbiji.  Veoma atraktivna je i trka rudara u rudarskoj uniformi jedinstvena u našoj zemlji a i šire.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.