foto: Škola Glume NP

U modernom svetu gluma za odrasle je sastavni deo života svakog poslovnog i uspešnog čoveka. Gluma nije samo umetnost namenjena pozorišnim i filmskim radnicima, već se koristi u gotovo svim sferama savremenog društva.

Gluma nije laž, kako se uglavnom, pogrešno shvata, već iskrena interpretacija određenog lika ili dela. Sastavne segmente glume čine: govor, pokret, stav, disanje, koncentracija, spontanost kao i umeće improvizacije i snalaženja u nepredviđenim situacijama. Glumom usavršavate tehnike govora i govorništva, oslabadjate se straha od javnog nastupa, poboljšavate kvalitete vašeg nastupa, podižete samopouzdanje, postajete vrhunski profesionalac u poslu kojim se bavite, upoznajete nove ljude i budete ostvareni!

Škola glume u Novom Pazaru broji preko 200 polaznika svih razreda osnovnih i srednjih škola. Zbog velikog uspeha sa radom dece, roditelji, vaspitači i profesori su se počeli interesovati pa je odnedavno pokrenut i šestomesečni kurs glume za odrasle (19 – 99). Kurs traje šest meseci i košta 10 evra mesečno.

Početkom novembra, ova škola glume je postala najbrojnija u Srbiji, te ima formiranih 9 odeljenja: četiri za učenike od prvog do petog razreda osnovnih škola, tri za učenike od petog do osmog razreda i jedno odeljenje za srednjoškolce. Škola glume ima i svoju radionicu, odnosno, jedno odeljenje u Selakovcu za tamošnje učenike.

Školu glume vodi glumac, dramaturg Semir Gicić i glumac Mitar Belojica. Gicić je vodio Radionice glume u Pančevu, Inđiji, Novom Pazaru, dok je Belojica poslednje tri godine vodio Školu glume u Novom Pazaru. Ova škola glume planira da se proširi na teritoriju Sjenice, Raške, Tutina i Rožaja u februaru i martu 2017.godine.

Časovi se održavaju subotom i nedeljom u Svečanoj sali Kulturnog centra.

Author: saradnik