foto: Google

Ovo čudo od deteta koje ima trinaest godina, rođeno je 2003. godine u Novom Pazaru. U akademiji Fetić u Novom Pazaru napravio je prve teniske korake. Trenutno igru usavršava na teniskoj akademiji “Dejvis Kup” selektora Srbije, Bogdana Obradovića koji je i njegov lični trener.

foto: Google

Celi prostor Sandžaka, zajedno sa centrom kakav je Novi Pazar, godinama unazad je mesto koje rađa velike sportiste i šampione a danas svemu je svedok i trinaestogodišnji Hamad Međedović. On je čudo od deteta, član je juniorske reprezentacije Srbije i trenutno najveći teniski potencijal kako kaže njegov lični trener i trener reprezentacije Srbije Bogdan Obradović.

foto: Google

Hamad je dečak koji ide ispred svoje generacije, i učestvuje na međunarodnim takmičenjima a u proseku osvoji svaki drugi turnir iako tu igraju deca starija od njega. On visinom i konstitucijom odskače od vršnjaka, udarci za njegov uzrast su neverovatno snažni. Hamad je dečak koji je izuzetno uporan, što je jedna od njegovih najboljih osobina.

foto: Google

Učestvovao je na raznim takmičenjima u zemlji i trenutno je najbolji u kategoriji igrača do 16 godina. Pored domaćih turnira Hamad je učestvovao i na prestižnim turnirima u inostranstvu kao što su: “Orange Bowl”(Florida), “39. LBS Müller Junior Cup Ulm”(Nemačka), “Christmas cup 2017. Himki”(Rusija). Mladi novopazarac se sprema za prestižni turnir “Tarbes 2017” koji će se održati u Francuskoj krajem Januara.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.