foto: Google

U opštinama Tutin i Sjenica je proglašena vanredna situacija zbog ekstremno niskih temperatura, velikih snežnih padavina i potpune blokade većina sela. Predsednik kolegijuma direktora osnovnih škola u Tutinu Fadil Hot je rekao da su ovu odluku doneli na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije, a da se u školske klupe u sredu jedino vraćaju učenici OŠ „Meša Selimović“ u Ribariću. „Sagledali smo sve okolnosti, veoma niske temperature, neprohodnost seoskih puteva, ali i grip koji ovih dana hara Tutinom, tako da mislimo da je ova odluka o produžetku raspusta u interesu učenika“, rekao je Hot.

Foto: NoviPazarOnline

Štab za vanredne situacije opštine Sjenica doneo je danas odluku da škole mogu da nabave ogrev bez raspisivanja javnog tendera, kako bi one koje nemaju ogrev do ponedeljka obezbedile ugalj. Na sednici ovog radnog tela rečeno je da ukoliko se situacija sa niskom temperaturom, snežnim padavinama i jakim vetrom do ponedeljka ne bude promenila, postoji mogućnost još jednog produžetka školskog raspusta.

Foto: NoviPazarOnline

Iako Novi Pazar nije proglasio vanrednu situaciju, u odluci Gradskog veća navedeno je da se raspust produžava zbog vremenskih nepogoda na teritoriji Novog Pazara. Pored vremenskih nepogoda saopšteno je da je i virus gripa koji hara Novim Pazarom jedan od razloga što se raspust produžava.

Foto: NoviPazarOnline

Ministarstvo prosvete je, zbog snega i izuzetno hladnog vremena, lokalnim samoupravama ostavilo mogućnost da u dogovoru sa direktorima škola organizuju nastavu na područjima gde ima najviše problema.

 

Author: Lena Demirovic