Novak Đoković je savladao Britanca Endija Mareja sa rezultatom 2:1 i osvojio prvu titulu u 2017. Ovo je veliki povratak Đokovića koji je najavio juriš na izgubljeno prvo mesto u prošloj godini. 

foto: Google
U prvom setu Novaku je bio dovoljan jedan brejk, posle izjednačene borbe, iskoristio je šansu za brejk, poveo sa 5:3 i onda završio set.

U drugom, takođe velika borba, u šestom gemu je Marej imao priliku za brejk, Novak se spasio. Odmah je uzvratio, u sedmom gemu novi brejk. Na 5:4 je servirao za titulu, držao se Marej, spasio nekoliko meč lopti i izjednačio na 5:5, vrativši brejk. To je bilo ključno u drugom setu, Novak je izgubio sledeća tri gema, iz dobijene pozicije, 1:1 u setovima i vođstvo za Mareja u trećem.

foto: Google

Uspeo je Novak da se stabilizuje, prekinuo je seriju rivala, pa se ponovo ušlo u izjednačeni treći set. Novak pravi novi brejk i to u velikom stilu. Ostavio je Mareja bez poena na njegov servis, poveo sa 4:3, i uskoro je Marej opet servirao da ostane u meču.

foto: Google

Uspeo je u tome, ponovo situacija kao u drugom setu, 5:4 i Novak servira za pobedu.  Ovoga puta nije dopustio preokret, posle velike borbe 2:1 za Đokovića!

foto: Google

Na kraju veliko slavlje Đokovića, njegova 25. pobeda u karijeri protiv velikog rivala koji ostaje na 11 trijumfa.

foto: Google

Novak je na pravi način počeo godinu, ali i sprečio Mareja da poveća prednost na vrhu ATP liste.

Podsetimo, Novak se vratio iz izgubljene pozicije protiv Verdaska, pokazao koliko je psihološki jak, sigurno i stekao potrebno samopouzdanje pred prvi veliki cilj sezone, Australijan Open.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.

OSTAVITI ODGOVOR