Foto: Google

U prvom kolu Lige Šampiona (CEV kup), odbojkaši Novog Pazara u predivnoj atmosferi, pobedili su aktivnog šampiona Kipra, ekipu Omonije iz Nikozije.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Ekipa Novog Pazara na čelu sa trenerom Sašom Stefanovićem, pomno je trenirala za ovaj izuzetno bitan meč. Svoju spremnost i trud pokazali su u ovom veličansvetnom meču gde su protivnika savladali sa maksimalnih 3:0. Igra novopazarskih odbojkaša nije opadala ni u jednom trenutku. Sve je išlo kako treba. Igrači su bili dobri u svim segmentima igre od servisa, preko napada i bloka.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Igrači Omonije su pružili dobar otpor, trudili su se i borili za svaki poen. Međutim domaćin je bio nemilosrdan i nadmoćan. Aktuelni prvaci Kipra su zakazali najviše kod igre u polju gde su bili slabo organizovani. Njihov trener Savva Savvas se trudio da pomogne svojim igračima ali bilo je uzaludno.

foto: NoviPazarOnline Irfan Hamzagić
foto: NoviPazarOnline
Irfan Hamzagić

Najbolji poenter Superlige, Irfan Hamzagić i ovog puta je imao najviše poena. On je upisao 21 poen. Ovog puta njegov servis je bio razoran a napad ne zaustavljiv.

foto: NoviPazarOnline Dušan Lopar
foto: NoviPazarOnline
Dušan Lopar

Dušan Lopar, srednji bloker Novog Pazara upisao je 11 poena. Njegov flot servis je bio ne uhvatljiv i Kiprani nisu imali rešenje za njega. Takođe je bio odličan u bloku.

foto: NoviPazarOnline Benjamin Daca
foto: NoviPazarOnline
Benjamin Daca

Benjamin Daca je večeras za novopazarski tim osvojio 10 poena. Njegovo blokiranje napada protivnika je večeras bilo vrhunsko. Na njemu svojstven način pokazao je protivnicima da njihovi napadi ne mogu tako lako proći kada on podigne ruke iznad mreže.

U ekipi Omonije najbolji su bili Ahileas Petrakidis koji je upisao devet poena, posle njega brazilac Rodrigo Leandro Honorio da Silva sa 7 poena.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

U fenomenalnoj atmosferi, nošeni gromoglasnim navijanjem više od 1,200 navijača, odbojkaši Novog Pazara ostvarili su maksimalan učinak od 3:0(25:16, 25:17, 25:17)Utakmica je trajala 115 minuta. Na revanš meč ekipa Novog Pazara ide sa maksimalnom bodovnom prednošću. Revanš utakmica igraće se 20. decembra u Nikoziji, a Pazarcima će za prolaz u šesnaestinu finala biti potrebno da osvoje najmanje dva seta. U slučaju trijumfa Omonije sa 3:0 ili 3:1, igrao bi se “zlatni set”.

Dvorana: „Pendik”. Gledalaca: 1,200. Sudije: K. Đoka (Albanija), A. Kolos (BiH). Trajanje meča: 115 minuta.

Author: Lena Demirovic