foto: FB OK Novi Pazar

U hali Pendik pred oko 500 gledalaca, odbojkaši Novog Pazara, preokretom pobedili su ekipu Spartaka iz Ljiga sa rezultatom 3:2 u meču koji je trajao 124 minuta.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Na večerašnjoj utakmici u hali Pendik, odbojkaši Novog Pazara dočekali su ekipu Spartaka iz Ljiga. Na samom početku utakmice, sve je krenulo dobro po ekipu Novog Pazara. Međutim kako se prvi set bližio kraju, koncentracija u ekipi domaćina je opala pa su gosti dobili prvi set sa rezultatom 24:26.

U drugom setu domaćin nikako nije mogao da nađe rešenje protiv gostujućeg tima pa su i drugi set izgubili sa rezultatom 17:25.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

U trećem setu trener domaćih Saša Stefanović, napravio je nekoliko izmena u timu i taktici. Njegove promene urodile su plodom i domaćin je počeo bolje da igra. Mladi Hamzagić se razigrao i pokazao zašto je on najbolji poenter u Ligi. OK Novi Pazar dobija treći set sa rezultatom 25:18.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Četvrti set su novopazarci počeli oštro i uzeli vezano 5 poena, međutim primač iz ekipe Spartaka, Ivan Glavinić uspeva da izblokira napad domaćina i preokreće igru u korist svoje ekipe. Rovovska borba se vodila. Igralo se poen za poen. Nakon određenog vremena presudila je bolja koncentracija domaćina i ulazak sjajnog srednjeg blokera Marka Božovića. On je svojim flot servisom još više dekoncentrisao goste.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

U peti set domačin je ušao samouvereno i pokazao svoju snagu. Irfan Hamzagić, Marko Radosavljević i Dušan Lopar su bili nezaustavljivi. Poeni su se nizali a sa tribina, verna publika je aplauzima i pesmom bodrila svoje favorite. Sa lakoćom je domaćin dobio peti set sa rezultatom 15:11 i napravio preokret u večerašnjem meču.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Po završetku meča, odbojkaši Novog Pazara aplauzom su pozdravili svoje verne navijače i zahvalili im se na konstantnoj podršci.

foto: NoviPazarOnline
foto: NoviPazarOnline

Najbolji poenteri na meču u ekipi Novog Pazara bili su: Irfan Hamzagić sa 28, Marko Radosavljević sa 14 i Dušan lopar sa 10. U ekipi Spartaka najbolji su bili: Nikola Gajević i Ivan Glavinić po 18 i Nikola Jovanović 10.

Na vrhu tabele je Vojvodina sa šest pobeda i porazom, a slede Novi Pazar i Ribnica sa odnosom 5/2, Crvena zvezda sa 5/1 i Niš, koji je upisao četiri trijumfa i tri neuspeha. Spartak je sedmi sa tri pobede i četiri poraza.

Odbojkaši Novog Pazara će u sledećem kolu gostovati ekipi Kleka, dok će Spartak dočekati kraljevačku Ribnicu.

Author: Lena Demirovic

Kroz eksperimente i saradnje, njen cilj je da spoji nespojive. Živi prelazeći geografske i kreativne granice.